Select Page

V četrtek, 11. 1. 2024, so se dijaki četrtega letnika programa tehnik računalništva udeležili projektnega dne z naslovom Delo v televizijskem in glasbenem studiu. Dogodek je bil namenjen raziskovanju multimedijskih vsebin ter razkrivanju ozadij glasbene in televizijske produkcije. Med obiskom lokalne televizije TV Galeja so si ogledali njihove prostore, nato pa so se odpravili v glasbeni studio podjetja Madd, d. o. o., kjer so preizkusili različne snemalne tehnike in se seznanili z opremo za glasbeno produkcijo.

Dijaki so se v televizijskem studiu preizkusili v vlogah voditelja in intervjuvanca ter posneli intervjuje pred kamero. V glasbenem studiu pa so se lotili snemanja dialogov, ki jih bodo nato v šoli obdelali in uporabili za ustvarjanje radijskega oglasa za promocijo.

Za realizacijo projektnega dne se zahvaljujemo Srečku Kovačiču in Milošu Valenčiču, ki nas vsako leto gostita v svojih prostorih in pripomoreta k spoznavanju različnih tehnik digitalne obdelave zvoka in videa s profesionalo studijsko opremo.

Galerija slik


Izvedbo projektnega dne sta v sodelovanju z Gimnazijo Ilirska Bistrica omogočila
podjetje Madd, d. o. o., in Zavod za televizijsko dejavnost TV Galeja Ilirska Bistrica.


(Število obiskov: 111)
Dostopnost