Select Page

V ponedeljek, 4. julija 2016, so se na Gimnaziji Ilirska Bistrica zbrali maturanti 4. generacije programa tehnik računalništva na podelitvi spričeval spomladanskega roka poklicne mature 2016 in tako zaključili štiriletno srednje strokovno izobraževanje.

DSC_0169

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 22 dijakov programa tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 20 dijakov oz. 91 %. Najuspešnejša med njimi sta bila Špela Pugelj, ki je zbrala vse možne točke, tj. 23 točk, in Boštjan Hren z zbranimi 22 točkami, s čimer sta si prislužila laskavi naziv “zlati/a maturant/ka”. Povprečno število zbranih točk na poklicni maturi v programu tehnik računalništva je bilo 16,1 točke, kar je več kot slovensko povprečje, ki znaša 15,64 točke.

Dijakinja in dijaki so z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobili naziv tehnik oz. tehnica računalništva. Maturitetna spričevala so jim podelili razredničarka profesorica Marja Oberstar, tajnica šolske maturitetne komisije Mojca Ota in predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne. Po podelitvi so se na njihovih obrazih zarisali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite. Profesorje so pozitivno presenetili, zato jim čestitamo v imenu celotnega učiteljskega zbora in želimo veliko sreče na nadaljnji poklicni poti.

Galerija slik.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 75)
Dostopnost