Select Page

V spomladanskem izpitnem roku je splošno maturo opravljala 15. generacija dijakinj in dijakov gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica. Od 8 bistriških gimnazijk in gimnazijcev, ki so bili ob zaključku pouka uspešni (100 % uspešnost), jih je splošno maturo uspešno opravilo vseh 8. 100 % uspeh naših maturantk in maturantov je v primerjavi z deležem uspešnih maturantk in maturantov na državni ravni, ki znaša 95,41 %, upravičen razlog za veselje. V povprečju so maturantke in maturanti Gimnazije Ilirska Bistrica dosegli 21,6 točke, kar je nad slovenskim povprečjem, ki znaša 20,79 točke.

15. generacija maturantk in maturantov gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica z nekaterimi profesorji in starši (foto: Gimnazija Ilirska Bistrica)

Še posebej smo veseli uspeha Nike Škrlj, ki se ji je z doseženimi 29 točkami laskavi naziv zlati maturant izmuznil za eno točko. Lep uspeh sta dosegla tudi Timon Bubnič in Ana Velenik, ki sta zbrala odličnih 27 točk.

Maturitetna spričevala sta gimnazijskim maturantkam in maturantom oziroma njihovim staršem podelili predstojnik Gorazd Brne in profesorice Gimnazije Ilirska Bistrica. Po podelitvi so v očeh maturantov in maturantk zasijali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje splošne mature kažejo na to, da so dijakinje in dijaki maturo vzeli resno in se dobro pripravili na pisne in ustne izpite.

Iskrene čestitke, dragi maturantke in maturanti!

Želimo vam lepe počitnice ter še veliko nadaljnjih uspehov na študijskih in sploh življenjskih poteh.

Glerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 685)
Dostopnost