Select Page

V spomladanskem izpitnem roku je splošno maturo opravljala 14. generacija dijakinj in dijakov gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica. Od 13 bistriških gimnazijk in gimnazijcev, ki so bili ob zaključku pouka uspešni (100 % uspešnost), jih je uspešno opravilo splošno maturo vseh 13. 100 % uspeh naših maturantk in maturantov je v primerjavi z deležem uspešnih maturantk in maturantov na državni ravni, ki znaša 97,26 %, upravičen razlog za veselje. V povprečju so maturantke in maturantke Gimnazije Ilirska Bistrica dosegli 21,4 točke, kar je nad slovenskim povprečjem, ki znaša 20,99 točk.

14. generacija maturantk in maturantov gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica z razredničarko Eriko Gombač (foto: Gimnazija Ilirska Bistrica)

Še posebej smo veseli uspeha Jana Kastelica, ki se mu je z doseženimi 29 točkami laskavi naziv zlati maturant izmuznil za eno točko. Lep uspeh sta dosegli tudi Lea Celin in Špela Kresevič Frank, ki sta zbrali odličnih 28 oziroma 27 točk. Andraž Kristan je dosegel tudi izjemen uspeh pri izpitu iz matematike, saj je zbral vse možne točke.

Maturitetna spričevala so gimnazijskim maturantkam in maturantom podelili predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne, tajnica ŠMK za splošno maturo mag. Sonja Škrlj Počkaj in razredničarka Erika Gombač. Po podelitvi so v očeh maturantov in maturantk zasijali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje splošne mature kažejo na to, da so dijakinje in dijaki maturo vzeli resno in se – kljub neugodni situaciji v zvezi z epidemijo covida-19 in posledičnim izobraževanjem na daljavo – dobro pripravili na pisne in ustne izpite.

Iskrene čestitke, dragi maturantke in maturanti!

Želimo vam lepe počitnice ter še veliko nadaljnjih uspehov na študijskih in sploh življenjskih poteh.

Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 117)
Dostopnost