Select Page

V sredo, 7. julija 2021, so se na Gimnaziji Ilirska Bistrica zbrali maturanti 9. generacije programa tehnik računalništva na podelitvi spričeval spomladanskega roka poklicne mature 2021 in tako zaključili štiriletno srednje strokovno izobraževanje. Podelitvi spričeval so se na daljavo pridružili tudi trije maturantje, ki so v času podelitve spričeval opravljali praktično usposabljanje z delom v Španiji.

9. generacija maturantov programa tehnik računalništva na Gimnaziji Ilirska Bistrica z razredničarko Romano Štajnrajh (levo) / Na ekranu prenosnika v sredini zlati maturant Miha Škrabolje (desno)

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 22 dijakov programa tehnik računalništva. Uspešnih je bilo 21 dijakov oziroma 95 %. Uspešnost letošnje generacije maturantov programa tehnik računalništva je tako nad slovenskim povprečjem, ki znaša 93,58 %. Povprečno število točk je bilo 16,86, kar je prav tako nad slovenskim povprečjem, ki znaša 16,42 točke. Najuspešnejši med maturanti je bil Miha Škrabolje, ki je dosegel 22 točk in s tem pridobil laskavi naziv »zlati maturant«. Za boro 1 točko se je naziv »zlati maturant« izmuznil trem dijakom, to so Jernej Ivančič, Enej Požar in Tjaša Vičič, ki so zbrali 21 točk. Nejc Brnelič in Peter Radosavljevič pa sta dosegla odličnih 20 točk. Peter Debevec, Jernej Ivančič, Enej Požar, Peter Radosavljevič, Tilen Smrdel in Miha Škrabolje so dosegli tudi izjemen uspeh pri projektni nalogi (4. predmet), saj so zbrali vse možne točke.

Dijaki in dijakinja so z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobili naziv tehnik oziroma tehnica računalništva. Maturitetna spričevala sta jim podelila predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne in razredničarka Romana Štajnrajh. Po podelitvi so se na njihovih obrazih zarisali zadovoljstvo, ponos in sreča. Rezultati letošnje poklicne mature kažejo na to, da so dijaki maturo vzeli resno in se – kljub neugodni situaciji v zvezi z epidemijo covida-19 in posledičnim izobraževanjem na daljavo – dobro pripravili na pisne in ustne izpite.

Vsem našim maturantom in maturantki čestitamo in jim želimo veliko sreče na nadaljnji študijski oziroma poklicni poti.

Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 318)
Dostopnost