Select Page

REZULTATI NATEČAJA ZA NAJBOLJŠEGA RAZPRAVLJAVCA

Strokovna komisija je izbrala najboljšega razpravljalca oziroma razpravljalko na natečaju, in to je Tadeja Kreč z razpravo Zmorem, zmoreš, zmoremo?.

Strokovna komisija je izbrala naslednje učence oz. dijake za strokovno ekskurzijo v Strasbourg: Petra Brlogar in Liza Abram (OŠ Pivka), Teja Šabec (OŠ Rodica), Tadeja Kreč (SŠ Domžale), Ana Marija Pušnik (Gimnazija Celje Center), Lina Troha (ŠC Krško – Gimnazija Sevnica) in Svit Laris z razpravo Zaupanje v institucije EU (Gimnazija Ilirska Bistrica, mentor: prof. Gorazd Brne).

REZULTATI NATEČAJA “OBRAZI EVROPE” ZA NAJBOLJŠI VIDEO POSNETEK

Strokovna komisija je izbrala najboljši video, in sicer je to delo dijaka Gregorja Šajna (Gimnazija Ilirska Bistrica, mentor: prof. Martin Simčič). Zmagovalni video Evropska unija.

Gimnazija Ilirska Bistrica je bila kot uspešna partnerica izobraževalnega projekta MinglEU povabljena, da se udeleži Srečanja mladih z mednarodnimi in nacionalnimi gosti v slovenskem parlamentu, ki je potekalo v petek, 10. maja 2013. Dijaki so v Državnem zboru Republike Slovenije razpravljali o aktualnih temah s slovenskimi poslanci Evropskega parlamenta, evropskimi veleposlaniki, predsednikom Odbora za zadeve Evropske unije, predsednikom Državnega zbora in ministrom za izobraževanje, znanost in šport. Preko video posnetka pa se je dijakom predstavil tudi Evropski komisar za okolje dr. Janez Potočnik.

MinglEU DZ

Fotogalerija Srečanja v slovenskem parlamentu.

Poleg tega je bilo 6 dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica povabljenih, da se udeleži trodnevne strokovne ekskurzije v Strasbourg, ki je bila organizirana od četrtka, 23. maja 2013, do sobote, 25. maja 2013. V okviru strokovne ekskurzije so dijaki sodelovali na simulaciji Evropskega parlamenta – Evrošola.

Strasbourg photo Staša Frank 6 of 6p1 - splet

Fotogalerija ekskurzije v Strasbourg.

Čestitamo nagrajencem!

Vodstvo šole

Vir fotografije: V Državnem zboru srečanje v okviru izobraževalnega projekta “MinglEU” (10. 5. 2013)


(Število obiskov: 127)
Dostopnost