Select Page

9. maja praznujemo dan Evrope, dan miru in enotnosti v Evropi, ko obeležujemo obletnico zgodovinsko pomembne Schumanove deklaracije. Francoski zunanji minister Robert Schuman je tega dne leta 1950 v Parizu v svojem govoru predlagal novo obliko političnega sodelovanja v Evropi, ki bi zagotavljala trajni mir med narodi Evrope.

V namen praznovanja dneva Evrope bomo na Gimnaziji Ilirska Bistrica v okviru mednarodnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) v četrtek, 6. maja 2021, od 13.20 do 14.00 organizirali razpravo na temo digitalizacije in zaposlitev prihodnosti kot ene izmed evropskih politik. Kot član Odbora Evropskega parlamenta za zaposlovanje in socialne zadeve bo gost razprave evropski poslanec dr. Milan Brglez.

Cilj razprave je posredovanje predlogov dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica na temo digitalizacije in zaposlitev prihodnosti poslancem Evropskega parlamenta ter poglobitev znanja s področja evropske politike, o kateri bo tekla razprava.

Razprava je namenjena dijakom 2. in 3. letnika programov gimnazije in tehnika računalništva, ki bodo zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 v razpravi sodelovali na daljavo preko aplikacije Zoom. In sicer bodo zaradi izmeničnega šolanja en teden v šoli in en teden na daljavo od doma v razpravi sodelovali dijaki 2. in 3. letnika gimnazijskega programa ter dijaki 3. letnika programa tehnik računalništva, iz razreda pa bodo razpravo spremljali dijaki 2. letnika programa tehnik računalništva. Na daljavo preko aplikacije Zoom se bo v razpravo vključil tudi glavni govorec, evropski poslanec dr. Milan Brglez.

Program razprave:

– uvodni nagovor mentorja programa EPAS na Gimnaziji Ilirska Bistrica Gorazda Brneta
– uvodni govor evroposlanca dr. Milana Brgleza na temo digitalizacije in zaposlitev prihodnosti
– predlogi dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica na temo digitalizacije in zaposlitev prihodnosti
– komentar evroposlanca dr. Milana Brgleza na predloge
– vprašanja dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica in odgovori evroposlanca dr. Milana Brgleza na vprašanja
– zaključna beseda evroposlanca dr. Milana Brgleza
– zaključna beseda mentorja programa EPAS na Gimnaziji Ilirska Bistrica Gorazda Brneta

Vodstvo šole


(Število obiskov: 67)
Dostopnost