Select Page

SimbiozLeto 2012 je bilo zaznamovano med drugim tudi s projektom računalniškega opismenjevanja starejših – Simbioz@, ki se je v Sloveniji in drugod po Evropi že drugič izvajal. K sodelovanju je pristopila tudi Gimnazija Ilirska Bistrica. Pod mentorstvom profesorja Klavdija Logarja se je 10 prostovoljcev – ilirskobistriških dijakov postavilo v vlogo učiteljev in sodelovalo pri delavnicah, katerih namen je bil razširiti računalniško pismenost med starejšimi. Udeležba je bila visoka, saj se je delavnic udeležilo kar 16 starejših.

Delavnice v okviru projekta so se izvajale v tednu od ponedeljka, 15., do petka, 19. oktobra 2012. V ponedeljek smo se seznanili z računalnikom in njegovo uporabo, v torek s spletom, v sredo smo ustvarili lasten elektronski poštni račun, v četrtek smo uporabljali spletno socialno omrežje Facebook in si ustvarili profil, v petek pa smo se pobliže spoznali še z uporabo mobilnega telefona. Zadnjega dne pa seveda nista manjkali tudi podelitev diplom in skupinska fotografija.

Kot prostovoljka sem dobila priložnost, da spoznam starejšo generacijo še z drugega vidika kot sicer, pridobila sem nove izkušnje in nova poznanstva. Spoznala sem, da je medgeneracijsko sodelovanje zelo pomembno, in prepričana sem, da se ostali prostovoljci in starejši udeleženci delavnic strinjajo z mano.

Upam, da udeleženci delavnic pridobljeno znanje s pridom uporabljate in da se drugo leto srečamo znova, seveda pa bomo zelo veseli tudi novih obrazov.

Simona Pezdir, 4. A

Fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 60)
Dostopnost