Select Page

Na dan prve Maturantske četvorke po epidemiji covida-19, tj. v petek, 20. maja 2022, je bil šolski urnik za oddelka zaključnega letnika prilagojen, in sicer so imeli dijaki 4. letnika gimnazijskega programa in dijaki 4. letnika programa tehnik računalništva tega dne prvo šolsko uro priprave na maturo, drugo šolsko uro pa so dijaki omenjenih oddelkov z razrednikoma Barbaro Dekleva in Martinom Simčičem izdelovali maturantske kape. V odmoru so dijaki zaključnega letnika v zbornici zapeli maturantsko himno Gaudeamus. Sledil je odhod dijakov v spremstvu razrednikov v Postojno, kjer je na Titovem trgu potekala Maturantska četvorka 2022.

Točno ob 12. uri so se tako maturanti Gimnazije Ilirska Bistrica, Šolskega centra Postojna in Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna v belih in rdečih majicah na Titovem trgu v Postojni skupaj z maturanti na ulicah drugih slovenskih mest in mest v sosednjih državah združili in odplesali največji sinhroni ples na svetu, ki se je že večkrat zapored vpisal v Guinessovo knjigo rekordov. Zrelostni ples bistriških in postojnskih maturantov so s spodbudnimi besedami pospremili pomočnik ravnateljice Šolskega centra Postojna in vodja Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne, ravnateljica Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna Cvetka Kernel ter podžupan Občine Postojna Andrej Berginc. Maturantski ples četvork, ki tradicionalno združuje maturante po mnogih evropskih mestih, je bil po dveletnem premoru zaradi epidemije covida-19 tudi v letu 2022 dijakom 15. generacije gimnazijskih maturantov in dijakom 10. generacije, ki opravlja poklicno maturo na Gimnaziji Ilirska Bistrica, razlog za veselje.

Zahvaljujemo se Plesni šoli Rebula, Občini Ilirska Bistrica in Občini Postojna za sodelovanje pri organizaciji in izvedbi Maturantske četvorke 2022, maturantom pa želimo, da bi čim bolj uspešno opravili izpite splošne in poklicne mature in kar se da lepo preživeli najdaljše počitnice!

Galerija slik

Vodstvo šole


(Število obiskov: 435)
Dostopnost