Select Page

V sredo, 22. maja, je na Gimnaziji Ilirska Bistrica za maturantke in maturante programov gimnazija in tehnik računalništva potekala tradicionalna majska prireditev Mladi upi 2024. Zadnji šolski dan je kot nekakšen zbor ob tabornem ognju, ko zloščimo izkušnje, preizkušnje in spomine iz srednješolskih klopi – ter tudi zavedanje, da je zadnja stvar, ki zraste na sadnem drevesu, prav sadež.

Najuspešnejši dijaki in dijakinje četrtega letnika, ki so se v tekočem šolskem letu izkazali z vidnejšimi uspehi na različnih področjih, so prejeli nagrade in priznanja mladi upi, dijakom, ki so bili vsa štiri šolska leta odlični, smo podelili posebne pohvale in knjižne nagrade, tisti s samimi odličnimi zaključnimi ocenami pa so bili ovenčani s pohvalo zlata petica. Naposled so maturantke in maturanti dobili še zaključna spričevala.

Mladim smo za popotnico v prihodnost zaželeli, naj potujejo v sebi in po svetu. Naj obiščejo kraje, kjer so udomačeni vsi jeziki in nobeden izmed njih ne nosi uniforme. Naj bodo raziskovalci in ustvarjalci ter naj svojemu imenu  dajo obliko, barvo in vsebino.

Vsem četrtošolkam in četrtošolcem čestitke za opravljeno delo ter srečno v prihodnjih tednih pri opravljanju izpitov splošne in poklicne mature!

Galerija slik


(Število obiskov: 349)
Dostopnost