Select Page

V ponedeljek, 22. maja, je na Gimnaziji Ilirska Bistrica za zaključne letnike potekala prireditev Mladi upi 2023.

Najuspešnejši dijaki in dijakinje četrtega letnika programa gimnazija in tehnik računalništva so prejeli nagrade in priznanja »mladi upi«, dijaki, ki so bili vsa štiri šolska leta odlični, so prejeli posebne pohvale in knjižne nagrade, tisti s samimi odličnimi zaključnimi ocenami pa so prejeli pohvale »zlata petica«. Naposled so maturantke in maturanti dobili še zaključna spričevala, ki niso samo papirnata listina, ampak dragocen pečat na tistem notranjem, osebnem računu: znanje je neprecenljiva naložba z dobrimi obrestmi.

Naše tradicionalno majsko srečanje je tudi priložnost, ko zloščimo izkušnje, preizkušnje in spomine iz srednješolskih klopi in že ustvarjamo zametke novih.

Mladim upom smo zaželeli, naj v prihodnosti za vsako misel najdejo smisel. Naj ohranijo donkihotovsko vznesenost, naj bosta razum in srčnost njihov zvesti Sančo Pansa. Naj usmerijo svoj pogled proti svojemu »južnemu otoku« in naj ne izgubijo vere vanj, četudi bo jadro kdaj obrnjeno v neugodno smer. Ker »južni otok je«, tako bi zaključil Kajetan Kovič.

Vsem dijakom čestitke za opravljeno delo ter srečno v prihodnjih tednih pri opravljanju izpitov splošne in poklicne mature.

 

Vodstvo šole


(Število obiskov: 712)
Dostopnost