Select Page

V ponedeljek, 13. 6. 2016, smo se dijaki prvega in drugega letnika gimnazijskega programa Gimnazije Ilirska Bistrica v zgodnjih jutranjih urah odpravili na strokovno ekskurzijo proti Dunaju.

Že  po prihodu nas je očarala arhitektura avstrijske prestolnice. Najprej smo si ogledali Hofburg, mogočno rezidenco Habsburžanov, kjer se sedaj nahajajo muzeji. Nato je sledil sprehod po trgu, kjer stoji mogočna cerkev sv. Avguština. Po kratkem odmoru smo nadaljevali pot do Naravoslovnega muzeja, ki stoji na trgu Marije Terezije. Oglede smo zaključili z vožnjo do hotela.

IMG_0085

Po obilnem zajtrku smo nadaljevali vožnjo do ene izmed najbolj znanih dunajskih baročnih mojstrovin, dvorca Schönbrunn. Ogledali smo si njegovo notranjost, številne sobane, med njimi tudi zrcalno dvorano, kjer je imel šestletni Mozart svoj prvi solistični nastop in kjer je Marija Terezija prisegla kot vladarica. V nadaljevanju smo si ogledali velik park, ki je okrašen s številnimi vodnjaki, bajeslovnimi kipci in grmičastimi labirinti. Sledil je ogled schönbrunnskega živalskega vrta, ki je eden najstarejših živalskih vrtov na svetu. Po ogledu smo nadaljevali pot do atraktivne Hundertwasserjeve hiše. V popoldanskih urah smo se namestili v hotelu v Gradzu.

Po zajtrku smo si ogledali mesto in pot nadaljevali v smeri Celovca. Najprej smo se ustavili v zibelki slovenstva na Gosposvetskem polju, si ogledali vojvodski prestol in cerkev Gospe Svete. Naš naslednji postanek je bil v koroški metropoli – Celovcu, kjer smo si ogledali mestne znamenitosti. Na koncu smo se odpravili v pristanišče ob Vrbskem jezeru in se s turistično ladjo odpeljali po največjem ledeniškem jezeru na Koroškem do vasice Marija na otoku. Med vožnjo smo občudovali lepoto pokrajine in vzorno urejeno obalo. Na današnjem polotoku Marija Woerht smo si ogledali še zadnjo cerkvico. Po treh dnevih potepanja po Avstriji smo se odpravili domov v upanju, da se še kdaj vrnemo v to prečudovito deželo.

Galerija slik

Emanuela La Cognata in Kevin Jaksetič, 2. A


(Število obiskov: 112)
Dostopnost