Select Page

cetvorka12Tako se je slišalo v petek, 18. maja, točno opoldan »na Placu«, ko so maturanti in maturantke Gimnazije Ilirska Bistrica v oranžnih in črnih majicah in s piščalkami v ustih zaplesali Maturantsko parado, ki od leta 2001 združuje maturante in maturantke iz različnih držav v plesanju četvorke po mestnih ulicah. V mednarodnem projektu Maturantske parade je letos sodelovalo okrog 35 tisoč maturantov in maturantk v 58-tih mestih Srbije, Romunije, Makedonije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Ukrajine in Slovenije, katerih namen je bil podreti lanski rekord in se vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Ilirskobistriške maturante in maturantke je najprej pozdravil predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne, nato pa še podžupan Občine Ilirska Bistrica Dušan Grbec. Po odlično odplesani četvorki so se napotili še v Ljubljano na Gospodarsko razstavišče, kjer jih je zabaval DJ Time.

Pred maturanti in maturantkami pa je še naporno obdobje izpitov splošne mature. Želimo jim, da bi jih kar se da uspešno opravili.

 

Foto: Jana Gombač, 2. R

Kaja Boštjančič, 2. A


(Število obiskov: 29)
Dostopnost