Select Page

PA030164 BV sredo 3. oktobra 2012, smo se dijaki vseh letnikov programov gimnazija in tehnik računalništva v spremstvu profesorjev odpravili na pohod. Pohod je bil organiziran v okviru športnega dne. Tako smo se dijaki prvega letnika odpravili na Slavnik, dijaki drugega letnika po rovih Postojnske jame, dijaki tretjega letnika na Snežnik in dijaki četrtega letnika na Nanos.

V zgodnjih jutranjih urah so izpred OŠ Antona Žnideršiča odpeljali avtobusi proti omenjenim destinacijam. Z avtobusi smo se pripeljali do vznožja notranjskih in primorskih hribov oziroma do vhoda v znano notranjsko jamo in od tam prepešačili pot navkreber in navzdol do težko pričakovanih vrhov in ciljev. Čeprav je bila pot naporna, smo s krajšimi postanki osvojili vse predvidene vrhove in jame. Na cilju smo najprej pomalicali in se odpočili, nakar so po skupinah sledile delavnice iz geografije, zgodovine, kemije in športne vzgoje. Tako smo združili prijetno s koristnim.

Polni novih vtisov smo se v spremstvu rahlega dežja vrnili domov. Tako smo izkusili delo v naravi in naravo samo v nekaterih njenih pojavnih oblikah.

Demi Udovič, 1. A/IB

Fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 30)
Dostopnost