Select Page

Na dogodku “Pitchaj – predstavi svojo idejo!”, organiziranem s strani Podjetniškega inkubatorja Perspektiva, so mladinske podjetniške ekipe Primorsko-notranjske regije predstavile svoje inovativne ideje. Med izstopajočimi projekti so bile tudi ideje dijakov Gimnazije Ilirska Bistrica, ki so v okviru ITS-a PiN razvili projekte EcoReTehc, Smartvet in QuickGlam.

EcoReTech je projekt, ki se osredotoča na zmanjševanje količine elektronskih odpadkov s ponovno uporabo in izmenjavo starih naprav.

Smartvet je inovativna ideja pametnih vrat za hišne ljubljenčke, ki jih uporabnik vgradi na vhodna vrata, s čimer se omogočijo boljši življenjski pogoji hišnim ljubljenčkom in s pomočjo aplikacije tudi nadzor nad njihovim gibanjem.

QuickGlam je inovativna krtača, ki vključuje suhi šampon v obliki praška, s katerim se med česanjem nanaša prašek na lasišče, da se znebimo maščobe in dodamo volumen lasem. Namenjena je predvsem ženskam, ki zaradi hitrega ritma življenja nimajo vedno časa za običajno umivanje las.

Za dijake je takšen nastop priložnost, da pridobijo dragocene izkušnje javnega nastopanja in predstavitve svojih idej. Nastop pred komisijo in občinstvom je bil pomemben korak v njihovem razvoju, saj so se naučili učinkovito predstavljati svoje ideje in sprejemati povratne informacije. Ta izkušnja ne izboljša samo njihovih veščin javnega nastopanja, temveč  spodbuja tudi njihovo samozavest in podjetniški duh.

Dogodek je bil več kot samo predstavitev idej. Bil je platforma za mlade podjetnike, da se izkažejo in razvijajo v podjetniškem ekosistemu.

Več o dogodku na spletni strani https://www.inkubator-perspektiva.si/objava/878322


(Število obiskov: 91)
Dostopnost