Select Page

Veronikina nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta z naslednjim letom praznuje častitljivih petindvajset let. Ob bok ji že petnajst let stopa zlatnik poezije za pesniški opus ter šesto leto tudi mala Veronika, ki nagrajuje najboljšo pesem dijaka ali dijakinje slovenskih srednjih šol.

Kot vsa pretekla leta vas tudi letos z natečajem mala Veronika vljudno vabimo k sodelovanju in s predstavitvijo in nagrado spodbujamo ter predstavljamo širom Slovenije pesniški izraz srednješolcev.

Sodelovanje na natečaju je brezplačno, oddaja pesmi pa je možna do nedelje, 21. marca 2021. Med 1. in 20. aprilom bo potekalo javno, spletno glasovanje. Na svetovni dan knjige, 23. 4., pa objavimo nagrajeno pesem.

Nagrajenec prejme denarno nagrado v višini 400 € in možnost predstavitve pesmi na osrednji podelitvi Veronikine nagrade, 31. 8. 2021 na celjskem Starem gradu.

Na spletni strani najdete pravila natečaja ter obrazec za oddajo pesmi, za več informacij pa vam je na voljo elektronski naslov: nusa.peperko@hisakulture.si  

Vabljeni k sodelovanju!


(Število obiskov: 155)
Dostopnost