Select Page

DanLetošnje šolsko leto so dijakinje in dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica zaključili malo drugače. Konec pouka so namreč obeležili s tridnevno prireditvijo, ki je potekala od 14. do 16. junija 2012.

Prvi dan se je v Knjižnici Makse Samsa odvijala predstavitev raziskovalnih nalog, ki so jih dijaki in dijakinje izdelali na temo Odraščanje skozi oči odraščajočih. Naloge so dijaki pripravili v okviru natečaja Srečanje srednješolskih raziskovalk in raziskovalcev novejše slovenske zgodovine v sodelovanju z mednarodno organizacijo Eustory. Svoje delo so predstavili: Staša Frank, Simona Pezdir, Darja Oražem, Alina Morano, Urša Logar, Urška Celin in Rebeka Iskra. Velike pohvale pa si zaslužijo Eva Možina, Tjaša Drožina in Maša Logar, saj so na tem natečaju osvojile odlično 2. mesto.

Naslednji dan je na zunanjem igrišču Gimnazije potekalo več različnih aktivnosti. Dijaki so sodelovali v različnih športnih igrah, kot so odbojka, nogomet in badminton ter v družabnih igrah, v ”škrebanju” in ”briškuli”. Sledila je dobrodelna tombola, ki sta jo vodila živahna Maša Retar in Luka Žgur, med predahom pa nas je z glasbo zabaval Patrik Jurič. Vsi dobitniki tombole so prejeli nadvse privlačne in bogate nagrade, zbrani denar, 161 € je šola podarila Območnemu združenju Rdečega križa Ilirska Bistrica, sprejel pa ga je njegov predsednik g. Toni Rojc. Dijakinje 2. letnika, ki se učijo španskega jezika, pa so pripravile tudi zanimiv kviz z naslovom ”Kako pametni ste v resnici”. Pomerili sta se ekipa dijakov in ekipa profesorjev, slednja je morala premoč priznati svojim učencem. Nato se je začel kulturni program, ki sta ga otvorila Tadeja Logar in Jakob Bizjak. Kasneje sta ravnateljica Šolskega centra Postojna ga. Helena Posega Dolenc in vodja Gimnazije Ilirska Bistrica, g. Gorazd Brne podelila priznanja ”Mladi upi 2012”, in sicer vsem dijakom, ki sodelujejo v različnih šolskih in obšolskih dejavnostih ter dosegajo odlične rezultate na različnih področjih dejavnosti. Zatem je Dramski krožek Gimnazije Ilirska Bistrica uprizoril svojo gledališko predstavo, imenovano ”Občinski problemi: občani in psi”. Večer pa se je nadaljeval z rock glasbo dveh bistriških bendov, Shootguns in Rock Prešern.

Zadnji dan je v galeriji v Domu na Vidmu potekala predstavitev Fotokrožka Gimnazije Ilirska Bistrica Inventura koledarja. Krožkarji so zbranim predstavili porabo sredstev, pridobljenih s prodajo koledarja, nekaj o projektu izdelave fotoaparata ter na kratko o zgodovini Fotokrožka. Dogodek so obeležili tudi z manjšo fotografsko razstavo na temo ”Krivulje”.

Večer

Zahvala za izpeljavo tridnevne prireditve gre vsem profesoricam in profesorjem Gimnazije, še posebej pa prof. Juliji Grbec, saj je v organizacijo tega dogodka vložila veliko časa in truda. Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, ki so omogočili izpeljavo dobrodelne tombole: dijaki 4. A, Gostilna in pizzeria Škorpijon, Sladki bar, Pizzeria Park, Bar Oranž, Tomex, d. o. o, Frizerski salon Erika, Avtopralnica Koren Jožko, s. p., Avtoshop, d. o. o., Baladur, Domačija Bubec, Fotoatelje Maraž, Kakež – trgovina in storitve, d. o. o., Kalister avto, Mitja Hair Team, Okrepčevalnica Grill Danilo, Orijent, Pizzeria Kudra in TV Galeja. Zahvaljujemo se tudi bendoma Shootguns in Rock Prešern, ki sta poskrbela za odlično vzdušje, ter vsem obiskovalcem in sodelujočim na Perpetuumu gymnasile.

Vsi dijaki so se na prireditvi imeli zelo lepo, še posebej veseli pa so bili, da jim ni bilo treba biti pri klasičnem pouku in so lahko konec šole proslavili na zabavnejši način.

Kristina Šlosar, 2. A

Vir: Fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 139)
Dostopnost