Select Page

Dijake-filmofile vabimo, da postanejo člani skupine mladih festivalskih programerjev, ki bo sooblikovala program 17. Kino Otoka. Skupina si bo ogledala pet filmskih klasik in izbrala eno, ki bo uvrščena v nabor festivalskih projekcij. Srečanja mladih programerjev in ogledi filmov bodo potekali na spletu, takoj ko bo mogoče pa tudi v Slovenski kinoteki v Ljubljani. Posebno predznanje ni potrebno, rok za prijave je 9. april 2021.

Aktivnost mladih programerjev je del evropskega projekta Film v gibanju (Moving Cinema), ki je podprt s strani podprograma Ustvarjalna Evropa – MEDIA. Zavod Otok je edini slovenski partner projekta, pri izvedbi sodelujemo s Slovensko kinoteko.

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko od 14. aprila do 9. junija 2021, najprej na spletu, ko bo le mogoče pa tudi v živo v Slovenski kinoteki v Ljubljani. Mladi programerji si bodo ogledali pet izbranih filmov iz zgodovine filmske umetnosti, ki so zaznamovali generacije filmskih ustvarjalcev in pustili sledi v gledalcih vse do današnjega časa. Dijaki bodo po ogledu filmov skupaj z mentorji razpravljali o filmski umetnosti, o različnih pristopih filmskih avtorjev in tem, kako filmi zaživijo ob srečanju z gledalci.

Izbrani film bo del programa 17. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, ki se bo v Izoli odvijal med 25. in 29. avgustom 2021, prej in po tem pa tudi v Ljubljani in v drugih krajih po Sloveniji. Mladi programerji bodo izbrani film z zapisom predstavili v festivalskem katalogu; skupaj bodo razmišljali o tem, kako film predstaviti gledalcem; sodelovali pri komunikacijskih aktivnostih pred festivalom; pripravili uvod pred eno ali več projekcijami; in mimogrede odkrili še marsikatero skrivnost oblikovanja in izvedbe programa mednarodnega filmskega festivala.

Udeležba je brezplačna, za prijave ali več informacij pišite Ani Cerar na ana.cerar@isolacinema.orgnajkasneje do 9. aprila 2021. Število udeležencev je omejeno.

Aktivnost mladih programerjev v okviru projekta Film v gibanju (Moving Cinema) pripravlja zavod Otok, glavni producent Mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, v sodelovanju s Slovensko kinoteko, ki je koproducent festivala.


(Število obiskov: 36)
Dostopnost