Select Page

V četrtek, 7. februarja 2019, je Gimnazija Ilirska Bistrica skupaj z Zavodom Nefiks obeležila Karierni dan. Z različnimi aktivnostmi smo želeli spodbuditi mlade, da prevzamejo odgovornost za pomembne odločitve, kot je začetek njihove poti v samostojnost. Izbira študija je prelomna odločitev vsakega posameznika, ki kreira njegovo prihodnjo življenjsko pot, zato je zavedanje lastnih interesov, želja in talentov zelo pomembno.

Gimnazija Ilirska Bistrica je Karierni dan obeležila in mlade spodbudila k odgovornosti za odločitve s predvajanjem zvočnega posnetka videa z naslovom »Kaj bi sporočil/-a 18-letnemu sebi, pred izbiro nadaljevanja študijske poti?«, ki so ga v sodelovanju s srednjimi šolami ustvarili na Zavodu Nefiks. Posnetek, v katerem ljudje različnih starosti in poklicev odgovarjajo na zgoraj zastavljeno vprašanje, je bil v času glavnega odmora predvajan preko razglasne postaje. Video posnetek pa se je predvajal tudi v večnamenskem prostoru šole.

Poleg tega so bile za dijake zaključnega letnika gimnazijskega programa in programa tehnik računalništva organizirane delavnice karierne orientacije, ki jih je izvajala svetovalna delavka Marija Pirih.

Geslo letošnjega Kariernega dne je bilo »Od-ločitev je tvoja!«

Dogodek podpira Urad RS za mladino, častni pokrovitelj projekta Karierni dan pa je predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Galerija slik

Video z naslovom »Kaj bi sporočil/-a 18-letnemu sebi, pred izbiro nadaljevanja študijske poti?« si lahko ogledate spodaj.

 


(Število obiskov: 4)