Select Page

obcaniinpsiV soboto, 21. aprila, je dvorano Doma na Vidmu napolnil smeh gledalcev predstave Občinski problemi: občani in psi, v izvedbi Dramskega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica.

Igra se odvija v občinski pisarni, kjer je preko študentskega servisa zaposlena noseča tajnica Klara. Na Občino pride Pepi z namenom, da bi prijavil potepuškega psa, vendar mu tajnica ne pusti do besede ter tako pride do zaključka, da je pes v lasti Pepija. Psa je prišla prijaviti tudi zelo radovedna Vrzelka. Stvar se še bolj zaplete, ko od tajnice sliši, da je lastnik psa Pepi, s katerim nista v najboljših odnosih. Na koncu po psa pride mlada konjederka, ki se na smrt boji psov, in psa noče odpeljati. Na koncu se dogajanje razreši, saj pes umre, tajnica rodi in župan reši še en občinski problem.

V okviru Dneva za spremembe, ki je letos, prav na dan predstave, torej 21. aprila, potekal pod sloganom »Premagajmo osamljenost«, smo 10 vstopnic podarili uporabnikom Doma starejših občanov in jih s tem vklučili v družabno dogajanje ter jim privabili nasmeh na obraz.

Dramski krožek se lepo zahvaljuje svojemu mentorju Tomažu Mahkovicu, glasbeni skupini Rotacija, Gimnaziji Ilirska Bistrica, Občini Ilirska Bistrica in vsem vam, ki ste si predstavo ogledali ter z nakupom vstopnice pripomogli k delovanju dramskega krožka.

 

Foto: Marjan Krebelj

Dramski krožek Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 23)
Dostopnost