Select Page

Literarno društvo Ilirska Bistrica že vrsto let sledi svetovnemu dnevu knjige, ki ga obeležujemo 23. aprila. Od leta 2014 so ta dan nadgradili s prireditvijo, ki so jo poimenovali Noč knjige, ko se v nekaj dneh strnejo različni dogodki, ki imajo željo ozavestiti ljudi o pomenu branja.

Galerija slik

Letos smo že drugič zapored gostili Noč knjige na naši gimnaziji, saj hočemo in tudi verjamemo, da bodo mladi kljub pastem modernih tehnologij še vedno radi posegali po knjigah in iz njih črpali modrosti.

Dijaki so dali pobudo, da bi na srečanjih, ki jih prireja Gimnazija Ilirska Bistrica včasih tudi kaj dobrega skuhali. Tako se je porodila misel, da bi Noč knjige tokrat povezali s pripravo kulinaričnih dobrot, zato smo medse povabili kuharsko mojstrico Slavico Smrdel, avtorico kar nekaj kuharskih knjig, da bi nam odstrla prenekatero kuharsko skrivnost. Nekaj naših dijakinj je sodelovalo pri sestavi menija in pripravi jedi.

Medtem ko so člani Literarnega društva, osnovnošolci in dijaki brali svoje prispevke v šolskem klubu, je bil kuharski del dogodka že v polnem teku. Pod spretnimi prsti dijakinj in mentorice so v šolski kuhinji nastajali okusni in estetsko dovršeni zalogajčki.  Po končanem bralnem delu so se vsi udeleženci dogodka zbrali okoli mize, kjer so se v sproščeni atmosferi pogovarjali in uživali v pripravljenih jedeh. Noč knjige in kulinarike je bila odlična priložnost za združevanje dveh dejavnosti, ki skupaj ustvarjata prijetno in ustvarjalno vzdušje in zagotovo bomo prireditev naslednje leto ponovili.


(Število obiskov: 388)
Dostopnost