Select Page

karierni_dan_2016

V sredo, 2. marca 2016, Gimnazija Ilirska Bistrica skupaj z Zavodom Nefiks pripravlja karierni dan, katerega glavno sporočilo je, da je študij samo pot do cilja in ne cilj sam po sebi.

ZlatkoNamen projekta Karierni dan je mlade spodbuditi k razmišljanju o kariernem razvoju in poklicni poti. Je bolje izbrati študij, ki te zanima, ali tistega, ki te bo pripeljal do bolje plačane službe?

O tem, da je za uspeh potrebno razvijati talente, mlade v skladbi, ki jo je pripravil posebej za ta dan, nagovarja raper Zlatko. Skladba raperja Zlatka z naslovom Čaka vas uspeh bo preko razglasne postaje predvajana v času glavnega odmora, tj. ob 10.25 uri.

Častni pokrovitelj projekta Karierni dan je predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor. Pobudi pa se je pridružil tudi republiški Zavod za zaposlovanje, ki na ta dan v Kariernih središčih po vsej Sloveniji odpira svoja vrata. Mladim bo po svojih enotah omogočal brezplačno svetovanje o pravilnem kariernem razvoju in poklicni poti. Informacije za svojo regijo najdete tukaj: http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/prihodnjo-sredo-karierni-dan-za-mlade-po-vsej-sloveniji.

V projektu Karierni dan 2016 sodelujoče šole si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://www.talentirana.si/index.php?option=com_content&view=article&id=1744:sodelujo%C4%8De-%C5%A1ole-zahodne-slovenije&catid=111&Itemid=548

Več informacij o Nefiks kariernem dnevu 2016 pa tukaj: http://www.talentirana.si/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=108&Itemid=546


(Število obiskov: 29)
Dostopnost