Select Page

Fakulteta za uporabne družbene študije razpisuje natečaj za dijaški esej na temo »Strah pred neznanim« za pridobitev dijaške Gosarjeve nagrade za leto 2022!

Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici vsakoletno razpiše natečaj za dijaški esej, ki vključuje različne aktualne teme. Novo leto prinaša novo temo in novo možnost, da se dijaki izkažejo s svojimi sposobnostmi in svoje mnenje ter domišljijo delijo s širšim svetom. Tema, ki bo navdahnila mlade ume, je

»Strah pred neznanim«

Veliko ljudi ima strah pred neznanim. Ta strah je v veliki meri povezan z nenehnimi spremembami, ko nismo popolnoma prepričani, kaj bodo te spremembe prinesle v naša življenja. Svet se namreč izjemno hitro spreminja in truditi se moramo, da se s temi spremembami soočamo čim bolj optimalno.

Zanima nas, česa vse je pa vas sploh strah? Zakaj se tako zelo bojimo neznanega? Kako se vi soočate s strahom? Ali menite, da so naši strahovi povezani tudi z vedno manjšim zaupanjem v strokovnjake in politike? Kako dostop do informacij preko spleta (socialna omrežja, spletni mediji, podatkovne baze, blogi …) vpliva na doživljanje strahu? 

Vsa dela, ki bodo sodelovala na natečaju, je treba oddati na povezavi (Google obrazec) najkasneje do 25. februarja 2022.

V primeru dodatnih vprašanj, se lahko obrnete na telefonsko številko 05 907 34 61 ali napišete svoje vprašanje na e-naslov andreja.rojc@fuds.si.

PRIJAVA ZA GOSARJEVE NAGRADE 2022


(Število obiskov: 77)
Dostopnost