Select Page

Muzikal Inštrukcije iz življenja je nastal v sodelovanju dramskega krožka in Big banda ŠC Postojna. Scenarij za igro je napisala mentorica dramskega krožka Katja Koren Valenčič. Osnovni namen projekta je bil aktivno vključevanje dijakov v obšolske dejavnosti ter predstavitev končnega izdelka in Srednje šole Postojna širši lokalni skupnosti.

V igri smo se dotaknili različnih individualnih težav mladostnikov in sodobne družine (ljubezenske in šolske težave, medsebojni odnosi) in aktualne družbene problematike (kriza vrednot, brezposelnost, odvisnost). Hkrati smo želeli obeležiti tudi evropsko leto aktivnega staranja in opozoriti mlajši rod na pomen medgeneracijskih vezi in solidarnosti.

Dogajanje poteka v dveh dogajalnih prostorih: v zasebni hiši družine Iskra in v Domu starejših občanov. Družina Iskra je običajna družina, ki se spopada z običajnimi skrbmi. Hčerka Vita Iskra je pravkar maturirala. Odloči se, da bo del poletja preživela kot prostovoljka v Domu starejših občanov. Tam se srečuje s starostniki, spoznava njihov svet in težave. Tako mlada Vita okuša življenje v njegovih različnih podobah, »inštrukcij iz življenja« pa so deležni tudi drugi vpleteni.

V predstavi sodeluje dramska skupina šole (pod vodstvom mentorice Katje Koren Valenčič), Big band ŠC Postojna (pod vodstvom Tomaža Nedoha), pevke in plesalke, kar je skupaj skoraj 50 nastopajočih.

Predstava je doživela premiero v torek, 14. februarja 2012, za dijake šole. Na predstavo smo povabili tudi učence sosednjih osnovnih šol, in sicer v četrtek in petek, 16. in 17. februarja 2012.

Obiskovalci so bili nad predstavo in ustvarjalnostjo mladih navdušeni.

Za vse ostale bo predstava v četrtek, 15. marca 2012, ob 19.00 v Kulturnem domu Postojna.

 

Vabljeni!

Mentorica dramskega krožka Katja Koren Valenčič in
ravnateljica ŠC Postojna Helena Posega Dolenc

foto: fotoarhiv ŠC Postojna


(Število obiskov: 50)
Dostopnost