Select Page

V četrtek, 14. 10. 2021, bo 2. šolsko uro, tj. ob 8.50, zunaj pred vhodom v šolo 15-minutna predstavitev dejavnosti krožka Šolski ekovrt, ki bodo v šolskem letu 2021/22 potekale na Gimnaziji Ilirska Bistrica.

Predstavitev dejavnosti krožka Šolski ekovrt bo informativna in bo vključevala dogovor z zainteresiranimi dijaki o terminu srečevanj in aktivnostih, ki se bodo izvajale. Dejavnosti krožka Šolski ekovrt bo predstavila Andreja Kerin, profesorica biologije, mentorica krožka Šolski ekovrt.

Predstavitve se lahko udeleži do pet zainteresiranih dijakov iz vsakega oddelka programov gimnazija in tehnik računalništva, ki naj se profesorjem opravičijo vnaprej.

Opis program Šolski ekovrtovi:

Program Šolski ekovrtovi na nacionalni ravni koordinira Društvo Šolski ekovrtovi, ki članom nudi celovito strokovno podporo pri zasnovi in izvedbi šolskega ekovrta ter samem ekološkem vrtnarjenju, učni rabi šolskega ekovrta, izobraževanju mentoric/mentorjev šolskih ekovrtov.

Program Šolski ekovrtovi otrokom oziroma mladostnikom v Sloveniji omogoča neposredno izkušnjo pridelave hrane v sodelovanju z naravo in izkušanje z vsemi čuti.

Namen programa Šolski ekovrtovi je:

  • spodbuditi oblikovanje šolskih ekoloških vrtov po vsej Sloveniji in njihovo vključevanje v pouk in vzgojo otrok,
  • oblikovanje dejavne mreže šolskih ekovrtov, ki omogoča izmenjavo izkušenj in dobrih praks,
  • spoznavanje ekološke pridelave in permakulture,
  • spoznavanje celovite kakovosti ekoloških živil, ki vključujejo prehransko polnovrednost ter okoljske in socialne vidike.

Več o programu Šolski ekovrtovi.

Andreja Kerin,
mentorica krožka Šolski ekovrt


(Število obiskov: 32)
Dostopnost