Select Page

Devetošolke in devetošolce kmalu čaka pomembna in težka odločitev o izbiri nadaljnje šolske poti. Da ne bi bili prepuščeni iskanju odgovorov na svoja vprašanja zgolj z raziskovanjem po spletu, smo 12. in 13. februarja organizirali virtualna srečanja z našimi profesorji in dijaki in jim na ta način omogočili pridobitev ključnih informacij, preden zapečatijo svojo izbiro z vpisnim listom.

V petek, 12. februarja, smo ob enajstih pričeli z ogledom uvodnega posnetka, ki se je v živo predvajal na šolski spletni strani. Tam sta zbrane najprej pozdravili profesorici Katja Koren Valenčič in Ariana Jurca. Po uvodnem nagovoru sta besedo predali ravnateljici Šolskega centra Heleni Posega Dolenc in predstojniku Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazdu Brnetu.

Nato so se devetošolci lahko udeležili video konference Zoom. Predstojnik je obiskovalcem podal splošne informacije o šoli in gimnazijskem programu. Na vrsto so prišli aktualni dijaki drugega in tretjega letnika gimnazije. Po besedah Sare Počkaj je naša mala, aktivna, ambiciozna in ustvarjalna šola več kot samo bitka z datumi ocenjevanja in drugimi obveznostmi. Srednja šola je doba, v kateri posameznik iz nekoga postaja nekdo. So zgodbe, o katerih šolski dnevniki in redovalnice ne vedo dosti. Tako nam je o zgodbah izven učilnic na spoznavnih dneh na Vojskem in v šoli v naravi na Prekmurju pripovedovala Maja Volk. Timotej Krebelj, dijak s statusom športnika, je obiskovalcem predstavil status dijaka s prilagoditvami šolskih obveznosti, ki ga šola nudi perspektivnim športnikom in nadarjenim glasbenikom, katerim omogoča lažje usklajevanje šolskih in obšolskih dejavnosti. Nika Milavec je predstavila popotniški krožek, ki je eden izmed najbolj priljubljenih krožkov na šoli. V sklopu tega veliko potujemo in spoznavamo svet, pridobivamo mednarodne izkušnje in tkemo nove prijateljske vezi z učenci iz drugih razredov.

Marja Oberstar, profesorica matematike, Erika Gombač, profesorica angleščine in italijanščine, in Mihaela Stražišar, profesorica psihologije, so predstavile dodatne dijaške dejavnosti na svojih predmetnih področjih (npr. tekmovanja) in nekatere mednarodne in nacionalne projekte, v katere je vključena naša šola.

V nadaljevanju so imeli obiskovalci možnost zastaviti vprašanja prisotnim dijakom in profesorjem. Po ugotovitvah, da imamo na šoli zelo dobro malico in da seveda brez učenja ni uspeha, nas je Jan Prosen popeljal skozi virtualno predstavitev Gimnazije Ilirska Bistrica.

Informativni dan Gimnazije Ilirska Bistrica je podobno potekal istega dne v popoldanskem terminu in v soboto, 13. februarja, ob 9. uri.

Na Gimnaziji Ilirska Bistrica smo želeli javnosti približati našo šolo že z različnimi dejavnostmi in dogodki na različnih – letos seveda v glavnem spletnih – platformah. Tako smo decembra organizirali dan odprtih vrat, januarja smo nastopili in se predstavili na Informativi, vseslovenskem sejmu izobraževanja in poklicev, predstavljamo pa se tudi na portalu Zveze srednjih šol Slovenije, katere člani smo (slovenskesrednjesole.si). Vabimo vas, da nas virtualno obiščete na naši šolski spletni strani www.ilb.scpo.si in si ogledate, kaj vse počnemo. Spremljate nas lahko tudi na šolskih profilih Facebook in Instagram.

Vsem devetošolcem želimo, da bi se pravilno odločili o svoji nadaljnji izobraževalni poti, in upamo, da se septembra vidimo na naši šoli.

Galerija slik

Nika Milavec, dijakinja 3. letnika gimnazije


(Število obiskov: 437)
Dostopnost