Select Page

Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica na Dnevu inovativnosti v Krpanovem domu v Pivki. Foto: arhiv Gimnazije Ilirska Bistrica

V sredo, 13. junija 2018, je RRA Zeleni kras, Center za inovativnost in razvoj s partnerji organiziral zdaj že tradicionalni, tretji Dan inovativnosti Primorsko-notranjske regije, ki je vključeval številne dogodke s področja podjetništva, inovativnosti in turizma. Na Dnevu inovativnosti so svoje izdelke predstavili tudi dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica.

Prototip spletne aplikacije, ki prikazuje zračni tlak, nadmorsko višino, temperaturo in vlažnost zraka. Foto: računalniški krožek Gimnazije Ilirska Bistrica

Ekipa računalniškega krožka, v sestavi Tevž Sedmak in Luka Hrvatin, je pod mentorstvom Marka Amona predstavila digitalno vremensko postajo, ki v povezavi z mikrokrmilnikom Arduinom in spletno aplikacijo meri in prikazuje zračni tlak, nadmorsko višino, temperaturo in vlažnost zraka. Z vremensko postajo so člani krožka demonstrirali oblikovanje spletne aplikacije ter programiranje omenjenga mikrokrmilnika in njegovo vsestransko uporabo.

Ekipa dijakov 3. letnika programa tehnik računalništva pa je pod mentorstvom profesorja Martina Simčiča predstavila inovativne video izdelke dijakov in ustvarjanje multimedijskih vsebin z uporabo zelenega fotografskega ozadja.

Poleg predstavitve svojih inovativnih izdelkov so imeli dijaki možnost pogovora in mreženja z lokalnimi podjetniki ter svetovanja s strani spodbujevalcev podjetništva.

Več o Dnevu inovativnosti 2018

Galerija slik


(Število obiskov: 1)