Select Page

Tako kot na vseh srednjih šolah je tudi na Gimnaziji Ilirska Bistrica 10. in 11. februarja 2012 potekal informativni dan. Njegov namen je bil predstavitev izobraževalnih programov gimnazija in tehnik računalništva, da bi se bodoči dijaki in dijakinje seznanili s programom šole in se na podlagi tega tudi lažje odločili za nadaljnje šolanje.

Celoten dogodek sta oba dneva vodili dijakinji 3. letnika, Diana Iskra in Tina Hostinger. Obiskovalce sta v informativni dan z glasbo popeljali dijakinji 2. letnika, Ana Penko (prečna flavta) in Tery Žeželj (kitara). Zatem sta jih pozdravila ravnateljica Šolskega centra Postojna, gospa Helena Posega Dolenc in vodja dislociranih oddelkov gimnazije profesor Gorazd Brne. V soboto pa se je slednjemu pridružil še župan naše občine gospod Emil Rojc. Devetošolcem in njihovim staršem smo predstavili delovanje šole ter oba izobraževalna programa skupaj s šolskimi in obšolskimi dejavnostmi. Ogledali so si predstavitveni video šole in njenih krožkov ter kemijski poskus, predstavili pa so se tudi Debatni klub in Dramski krožek gimnazije.

Šola je na dogodek povabila tudi bivše dijakinje gimnazije, da so svoje izkušnje in mnenje lahko delile s prisotnimi ter jim tako predstavile njihovo doživljanje življenja na šoli. Sledilo je še nekaj pomembnih informacij o vpisu na šolo, dogodek pa je zaključil dijak 2. letnika, Luka Žgur, ki je zaigral na harmoniko. Starši in otroci pa so si kasneje lahko ogledali učilnice in večnamenske prostore oz. celotno šolo. Vsem bodočim dijakom oz. dijakinjam ter njihovim staršem se zahvaljujemo za obisk naše šole in upamo, da jim je le-ta pomagal pri njihovi odločitvi.

foto: fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica 

Kristina Šlosar, 2. A


(Število obiskov: 46)
Dostopnost