Select Page

Info danKot na vseh izobraževalnih ustanovah je tudi na Gimnaziji Ilirska Bistrica 15. in 16. februarja 2013 potekal informativni dan. Z namenom, da bi se bodoči dijaki in dijakinje seznanili s ponudbo in delovanjem šole in se na podlagi tega lažje odločili za nadaljnje šolanje, sta bila predstavljena dva izobraževalna programa, gimnazija in tehnik računalništva.

Celoten dogodek sva oba dneva moderirali dijakinji 3. letnika Kristina Šlosar in Anja Moran. V uvodni del srečanja so obiskovalce s skladbo Vivo per lei popeljali dijaki 2. letnika Rebeka Iskra, Urška Celin in Žiga Pangos. Zatem sta obiskovalce nagovorila direktorica Šolskega centra Postojna gospa Helena Posega Dolenc in predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica gospod Gorazd Brne.

Devetošolcem in njihovim staršem smo predstavili organizacijo pouka, delovanje in materialne pogoje šole ter oba izobraževalna programa vključno s šolskimi in obšolskimi dejavnostmi. Program tehnik računalništva sta podrobneje predstavila dijaka 3. letnika Darja Oražem in Kerry Mahne. Na ogled je bil predstavitveni video šole in njenih obšolskih dejavnosti ter kemijska poskusa, Zobna pasta za slone in Denar, ki ne zgori, ki so ju prikazali dijaki 3. letnika Jani Afrič, Grega Morano, David Šajn in Miha Urbančič. Poleg tega je dijak 1. letnika Leon Žagar vsem zbranim v angleščini recitiral svojo avtorsko pesem Imagine, dijak 3. letnika Luka Žgur pa je na harmoniko zaigral skladbo Tihi studenček.

Sledilo je še nekaj pomembnih informacij o vpisu na šolo ter možnostih o nadaljnjem študiju, dogodek pa je s skladbo Hvaležen, da vas ‘mam zaključil dijak 2. letnika Patrik Jurić. Devetošolci, devetošolke in njihovi starši so si kasneje ogledali še stojnice z različnimi interesnimi vsebinami, ki jih ponuja šola.

Vsem bodočim dijakom in dijakinjam ter njihovim staršem se zahvaljujemo za obisk naše šole in upamo, da vam bodo pridobljene informacije pomagale pri odločitvi o izbiri primerne srednje šole.

Kristina Šlosar, 3. A

Fotoarhiv Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 125)
Dostopnost