Select Page

Kot vsako leto sta tudi letos na Gimnaziji Ilirska Bistrica v petek in soboto, 10. in 11. februarja, potekala informativna dneva. Na dveh petkovih izvedba in jutranji sobotni izvedbi smo tako profesorji kot dijaki devetošolce seznanili z informacijami, potrebnimi za odločitev o nadaljnji izobraževalni poti, in jim prikazali utrip naše šole.

V uvodnem delu, ki je potekal v večnamenskem prostoru, se je odvijala predstavitev šole kot take, popestrili pa so jo dijaki s točkami kulturnega programa, ki so jih pripravili v okviru različnih krožkov. Temu je sledila predstavitev obeh izobraževalnih programov, ki se izvajajo na šoli, to sta gimnazija in tehnik računalništva.

DSC_1538

Dijaki smo tako za tiste, ki jih zanima gimnazijski program, kot za tiste, ki jih zanima program tehnik računalništva, pripravili različne delavnice ter jih tako spoznali z vsebino in potekom učnega dela na Gimnaziji Ilirska Bistrica. Bodoči gimnazijci so se v delavnici z naslovom Geografski kviz preizkusili v znanju geografije, v delavnici Gimnazijski kazino v znanju matematike, v delavnici tujih jezikov, ki smo jo poimenovali Sladki jeziki, pa so se obiskovalci preizkusili v znanju italijanščine, španščine in nemščine ter se posladkali s palačinkami. Tisti, ki jih bolj zanima računalništvo in informatika, pa so se udeležili delavnice računalniškega programiranja in izdelave mobilne aplikacije z naslovom Vaša želja, moj ukaz  ter multimedijske delavnice Hitro do TV prispevka.

Ob koncu so si devetošolci in njihovi starši lahko ogledali prostore naše šole, razstavo o zgodovini računalništva, tri razstave fotokrožka in razstavo 25-letnica osamosvojitvenih aktovnosti na Bistriškem. Lahko pa so tudi pokukali v razrede, kjer je potekal pouk.

Fotogalerija.

Anja Tomažič, 2. A


(Število obiskov: 9)
Dostopnost