Select Page

Mentor-Urška-JSKD

NATEČAJ REVIJE MENTOR ZA MLADE LITERARNE TALENTE

Festival mlade literature URŠKA 2017

Festival Urška združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj JSKD s selektorji izbere pet finalistov in najboljšemu v naslednjem letu izda knjižni prvenec.

»Roje je sovražila. Saj je res, to je bila njena prva izkušnja z njimi, in nikjer se ni mogla niti za kanec podučiti o razplodnih sposobnostih gozdnih mravelj – ker se, hvala bogu, nihče, ki je bil pri zdravi pameti, s tem ni ukvarjal – a popolnoma živa izkušnja, ki jo je pridobila včeraj, jo je odvrnila od tega, da bi na ta naravni epifenomen sploh lahko gledala z vsaj medlim zanimanjem.« (Rojenje, Eva Markun, zmagovalka Urške 2016)

Urška - logoRAZPISNI POGOJI

Sodelujejo lahko avtorji in avtorice, stari od 15 do 30 let (V 30. letu svojega življenja je France Prešeren napisal Slovo od mladosti,  to je – poleg mladosti,  zrelosti in priložnosti za objavo prvega literarnega dela v knjigi – razlog,  da smo zgornjo starostno mejo sodelujočih omejili), ki svojega literarnega dela še niso izdali v knjižni obliki (razen v samozaložbi). Mladi literati lahko pošljejo na natečaj svoja še neobjavljena literarna besedila –  prozo oz. prozni odlomek s kratko obnovo celotne vsebine (do 10 strani), poezijo (do 10 pesmi) in dramska besedila (odlomek z obnovo, prizor – do 10 strani).

Prispevki morajo biti napisani na računalnik in poslani po elektronski pošti, in sicer na e-naslov: mentor@jskd.si, zadeva: Urška 2017 – kraj regijskega srečanja.

Vsak prispevek mora biti jezikovno urejen in označen samo s šifro; podatke o avtorju pa je treba vpisati v spletno prijavnico, ki je dodana razpisu. Besedila naj bodo zapisana v wordu, klasična pisava (npr. times new roman), velikost 12, enojen razmik, leva poravnava (poezija; razen  če gre za vizualno poezijo), brez posebnih grafičnih in drugih oblikovanj, dodatkov in fotografij. Strokovni selektorji dobijo v branje samo šifrirana besedila, avtorji se razkrijejo na šestih regijskih srečanjih.

Podatke o avtorju in besedilu vpišite v spletno prijavnico, objavljeno na spletni strani JSKD (šele s tem je prijava veljavna):

e-prijava

ROK ZA PRIJAVO

Šifrirana besedila in e-prijavo je potrebno oddati do petka, 20. januarja 2017. Prejem besedila in e-prijavo vam bomo potrdili na vaš e-naslov najkasneje v enem tednu.

Več informacij v razpisu Festival mlade literature URŠKA 2017 oz. pri mag. Barbari RIGLER, samostojni strokovni svetovalki za literarno dejavnost, T: (01) 2410 516, F: (01) 2410 510, E: barbara.rigler@jskd.si


(Število obiskov: 22)
Dostopnost