Select Page

Znanje – pot do uspeha.

V času informacijsko-komunikacijske družbe, ko se tehnika razvija z velikimi koraki, je potrebno mladim zagotoviti izkušnje, ki jim bodo pomagale na nadaljnji življenjski poti.

Te izkušnje zagotavljamo in uresničujemo tudi s pripravami na tekmovanja iz robotike, področja, ki povezuje znanje elektronike, strojništva in informatike. Pri robotiki se je potrebno spopasti s problemi, ki nase vežejo cel spekter znanj, zato smo prepričani, da ni boljšega učnega orodja, kot je izdelava robota.

Na pripravah dijaki pokažejo veliko mero ustvarjalnosti in tehničnih sposobnosti. Cilj priprav je izdelati robota, ki bo samostojno premagoval ovire. Za dokončanje uspešnega robota je potrebna velika mera iznajdljivosti in znanja tako na tehničnem področju pri sestavi robota, kakor tudi pri ustvarjalnem programiranju.

Robo-Liga bNa področju robotike deluje Slovenska liga konstruktorjev mobilnih robotov v vožnji po labirintu, ki je namenjena dijakom srednjih šol.

V šolskem letu 2013/14 bodo v Sloveniji potekala štiri državna tekmovanja.

V petek, 18. aprila 2014, bo potekalo državno tekmovanje za srednješolce RoboERŠ 2014.

Izvedeno bo regijsko tekmovanje za osnovnošolce, kjer učenci tekmujejo v kategoriji RoboSLED z roboti, kateri sledijo črti, in RoboREŠEVALEC, kjer roboti rešujejo zastavljene probleme.

Najboljši učenci in dijaki se bodo udeležili državnega tekmovanja LEGOBUM in RoboT v Mariboru.

V upanju, da si tudi ti želiš uspešno pot v prihodnost, te vabimo, da se nam pridružiš na 8. državnem tekmovanju RoboFEST – kategorije RoboERŠ, RoboSLED in RoboREŠEVALEC. Več informacij in prijave na tekmovanje najdete na http://roboliga.scv.si.

Prijave na šoli zbirajo učitelji strokovnih modulov programa tehnik računalništva.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 22)
Dostopnost