Select Page

V četrtek, 25. januarja 2018, smo dijaki 3. R oddelka odšli na strokovno ekskurzijo v Ljubljano.

Najprej smo si ogledali delovne prostore Javnega zavoda RTV Slovenija. Ob ogledu studiov in tehnološko izredno napredne opreme, ki jo uporabljajo, smo izvedeli tudi veliko o zgodovini javnega RTV-ja ter splošni zgodovini radija in televizije na Slovenskem.

Sledil je obisk slovenskega parlamenta in ogled seje Državnega zbora. Po natančnem varnostnem pregledu nas je čakalo kratko predavanje v eni zmed sejnih sob. Nato smo si polni upanja na »razbijanje« stereotipov o delu v Državnem zboru z balkona ogledali sejo. Dobili smo nalogo, da poslance pri govoru natančno opazujemo in analiziramo njihove kretnje, mimiko, gestiko ter jasnost pri besednem izražanju. Palačo slovenskega parlamenta smo zapustili rahlo razočarani in z vsebinsko bolj kot ne praznimi odgovori na delovnem listu smo se odpravili proti Hiši EU.

V Hiši EU je bilo najprej na vrsti predavanje na temo Evropske unije. Sledilo so zanimive interaktivne delavnice, pri katerih smo delali s programi in napravami, ki so nam ponujali različne podatke o Evropski uniji in poslancih v Evropskem parlamentu.

Po ogledu Hiše EU smo se v poznih popoldanskih urah odpravili domov proti Ilirski Bistrici.

Galerija slik

Luka Hreščak,
dijak 3. R oddelka


(Število obiskov: 1)