Select Page

PREDAVANJE ZA STARŠE

Starše vabimo na predavanje o anksioznosti in depresivnosti, ki bo

v torek, 24. 4. 2012, od 16. 30 do 18. 00, v učilnici št. 1.

PREDAVANJE ZA STARŠE

Starše vabimo na predavanje o anksioznosti in depresivnosti, ki bo

v torek, 24. 4. 2012, od 16. 30 do 18. 00, v učilnici št. 1.

DEPRA in ANKSA – kaj je to?

Kako pri mladostnikih prepoznati najpogostejše duševne težave na svetu? Za njimi v povprečju trpi vsak peti zemljan, zelo pogosto pa se pojavijo že v mladosti. Zaradi slabega poznavanja te motnje velikokrat ostanejo neprepoznane, mladi pa dolgo časa trpijo v tišini, preden prejmejo diagnozo in ustrezno pomoč.

Kako lahko starši prepoznajo te motnje pri otrocih in kam naj se obrnejo – vse to boste izvedeli na predavanju »Depra in Anksa«, ki ga predstavlja Društvo DAM, slovensko društvo za pomoč osebam z depresijo in anksioznimi motnjami.

Predavala bo
Emanuela Malačič Kladnik, soustanoviteljica društva DAM in prevajalka knjig Depresija za telebane, Premagovanje anksioznosti za telebane in Shizofrenija za telebane, ki je v študentskih letih tudi sama prvič doživela panične napade – in mislila, da je edina na svetu, ki se ji to dogaja. Na naši šoli je o isti temi že predavala dijakom 4. A, 3. A, 3. R in 2. A razreda.

Presekajmo vozel neznanja in stigme! Skupaj predstavimo Depro in Ankso mladim in staršem in poskrbimo, da ne bodo ostali praznih rok (in glav), če ju srečajo na svoji življenjski poti. Znanje je namreč najmočnejše orodje!


(Število obiskov: 32)
Dostopnost