Select Page

Kmalu bo poletje in čas dopustov. V sodobnem svetu pa sprostitev ni mogoča brez tehnologije in pripomočkov, ki jih imamo radi povezane z internetom. Ko se nastanimo v hotel je naša prva skrb Wi-Fi. Gostom hotela je vse bolj pomembna povezanost z internetom zaradi dostopnosti elektronske pošte in različnih oblik zabave. Gostom mora biti omogočen žični in brezžični dostop do svetovnega spleta.

Prav tak scenarij je bil letošnja tekmovalna naloga na državnem tekmovanju računalniških šol Slovenije. Tekmovalci so morali vzpostaviti brezžično omrežje za hotel, v katerem sta dve ločeni skupini uporabnikov: gostje hotela in zunanji gostje. Za dostopno točko je bil uporabljen usmerjevalnik MikroTik.

Državnega tekmovanja se je udeležilo vseh 14 računalniških šol Slovenije. Tekmovalno ekipo sestavljata dva računalniška nadobudneža. Našo šolo sta zastopala Gašper Novak in Nace Peric, dijaka 4. letnika programa tehnik računalnišva.

»Tekmovanje se nama je zdelo res zanimivo, saj sva pridobila nova uporabna znanja. Postavila sva hotspot za hotel, ga zaščitila in se naučila upravljanja z uporabniki ter na praktičnem primeru raziskovala, kako tak sistem deluje.«

Vir slik: arhiv šole in https://drzavno.sers.si/galerija/

Mentor: Klavdij Logar, prof.


(Število obiskov: 355)
Dostopnost