Select Page

Župančičeva frulica je srečanje mladih pesnikov in deklamatorjev z devetindvajsetletno tradicijo.

Župančičeva frulica 2019 bo potekala v treh kategorijah:

  • Osnovnošolski deklamatorji (učenci druge triade osnovnih šol),
  • Osnovnošolski pesniki (učenci tretje triade osnovnih šol),
  • Srednješolski pesniki (dijaki srednjih šol).

K sodelovanju vabimo učence in dijake vseh slovenskih šol, da se preizkusijo v svojih pesniških in govorniških sposobnostih!

Prispele pesmi mladih pesnikov bo ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših pesnikov. Nastope deklamatorjev bo na izbranih slovenskih osnovnih šolah ocenjevala tričlanska strokovna komisija za izbor najboljših deklamatorjev.

Obe komisiji bosta izbrali najboljše mlade pesnike in deklamatorje, ki se bodo predstavili na sklepni prireditvi, ki bo v torek, 11. junija 2019, ob 11. uri v Kulturnem domu Črnomelj.

Najboljša mlada pesnika (osnovnošolski in srednješolski) bosta prejela glavno nagrado – Župančičevo frulico za leto 2019. Najboljši deklamator bo prejel glavno nagrado – Pastirski rog (simbol govorništva) za leto 2019.

Razpisna dokumentacija s prijavnico je v spodnjih prilogah in na www.zik-crnomelj.eu/sl/kultura/zupanciceva-frulica/.

Za vse informacije v zvezi z Župančičevo frulico 2019 smo vam na voljo na tel. +386 (0)41 392 613 (Tadej Fink – organizator projekta) ali elektronskem naslovu: zupanciceva.frulica@zik-crnomelj.si. Veselimo se sodelovanja z vami!

Rok za prijavo: 13. maj 2019 (za osnovnošolske in srednješolske pesnike).

Za več informacij pokličite: 041 392 613 (Tadej Fink, organizator).

Več o projektu Župančičeva frulica.

4__Prijavnica Župančičeva frulica 2019 / 2__Razpis za pesnike Župančičeva frulica 2019 / 1__Vabilo Razpis Župančičeva frulica 2019


(Število obiskov: 1)