Select Page

Od srede, 22. marca 2017, do sobote, 25. marca 2017, bo za dijake 3. A/IB oddelka (program gimnazija) v okviru mednarodnega programa Evrošola organizirana strokovna ekskurzija v Strasbourg in udeležba na simulaciji Evropskega parlamenta.

Evropski parlament

Strasbourg

 

 

 

 

 

 

 

Odhod avtobusa izpred Gimnazije Ilirska Bistrica bo v sredo, 22. marca 2017, ob 19.00 uri s parkirišča pred OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica.

Prihod v Ilirsko Bistrico bo v soboto, 25. marca 2017, v zgodnjih jutranjih urah.

Spremljevalca dijakov sta profesorja Gorazd Brne in Klavdij Logar.

Na sledeči povezavi je dostop do spletnega prenosa Evrošole v četrtek, 23. marca 2017: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/fr/other-events/schedule

Povezava do Facebook strani Evrošole: https://www.facebook.com/euroscola

Vodstvo šole


O programu Evrošola

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vsako leto pripravlja simulacije delovanja Evropskega parlamenta za srednje šole v okviru mednarodnega programa Evrošole. Namen simulacij je spodbuditi dijake k večji državljanski participaciji in jim predstaviti možnosti sodelovanja v procesih demokratičnega odločanja. Gre za edinstveno priložnost za srednješolce, da obiščejo Strasbourg in preživijo en dan kot poslanci Evropskega parlamenta.

Mednarodni program Evrošola združuje dijake v starosti od 16 do 18 let iz vseh 28 držav članic Evropske unije. V plenarni dvorani Evropskega parlamenta razpravljajo, se pogajajo in glasujejo, iščejo kompromise ter sprejemajo resolucije o aktualnih vseevropskih vprašanjih. Gre za edinstveno izkušnjo, ki dijakom neposredno prikaže sprejemanje odločitev v Evropski uniji v dinamičnem in večjezičnem okolju.

Oglejte si spodnji videoposnetek in odkrijte, za kaj gre.

 


(Število obiskov: 21)
Dostopnost