Select Page

Predstavitev REGIJSKE ŠTIPENDIJSKE SHEME Primorsko-notranjske regije, ki je bila načrtovana 23.4.2018, zaradi premajhnega števila prijav odpade. 

S KADROVSKO ŠTIPENDIJO DO PRAVIH KADROV

Regijska štipendijska shema (RŠS) Primorsko-notranjske regije deluje od leta 2004. Vzpostavljena je bila z namenom oblikovanja nove finančne sheme v regiji ter z namenom izboljšanja stanja na področju izobraževanja in zaposlovanja visoko izobraženega kadra v regiji.

Število vključenih delodajalcev, kakor tudi štipendistov se iz leta v leto povečuje. Trenutno imamo v shemo RŠS vključene 204 štipendiste in 51 delodajalcev. Vsako leto si prizadevamo v shemo RŠS vključiti nove štipendiste in nove delodajalce. Namen kadrovskih štipendij je, v fazi šolanja, zagotoviti mladim dodatna finančna sredstva in razvoj novih znanj ter sposobnosti za lažje vključevanje na trg dela po zaključku šolanja. S pridobljeno kadrovsko štipendijo jim podjetja zagotovijo zaposlitev za določeno dobo, tako da se na ta način izognejo skrbem, kje se bodo po končanem šolanju zaposlili.

Sprememba Zakona o štipendiranju, ki je začela veljati leta 2014, je prinesla kar nekaj sprememb vezanih na izvajanje RŠS, vključevanje v shemo, obveznosti štipendistov in delodajalcev,….ki vam jih bomo predstavili

v ponedeljek, 23. 4. 2018 ob 18. 00 v prostorih Gimnazije Ilirska Bistrica.

V shemo RŠS so vključena vsa velika podjetja v regiji, kot so: Sitor stiskalnice d.o.o., Kolektor ATP d.o.o., Fludimaster d.o.o., DAPZ, Oro met d.o.o., Postojnska jama d.d., Pivka perutninarstvo d.d., Liv kolesa itd. Ta podjetja po večini štipendirajo naslednje smeri:

  • TEHNIK RAČUNALNIŠTVA
  • VSŠ/UNI RAČUNALNIŠTVO IN INFORMATIKA
  • STROJNI TEHNIK (1 PROSTA ŠTIPENDIJA)
  • STROJNI TEHNIK (3+2) (1 PROSTA ŠTIPENDIJA)
  • OBLIKOVALEC KOVIN – ORODJAR (1 PROSTA ŠTIPENDIJA)
  • VSŠ/UN STROJNIŠTVO (TRENUTNO 3 PROSTE ŠTIPENDIJE – PODJETJE ORO ORODJARNA D.O.O.)
  • MEHATRONIKA
  • KUHAR/NATAKAR
  • TURISTIČNI TEHNIK
  • KUHAR/NATAKAR

Lepo vabljeni, da se nam pridružite in si zagotovite brezskrbno šolanje ter zaposlitev.

Za dodatne informacije in prijavo smo vam na voljo na naslednjih kontaktih:   Tadeja Pecman Penko, tel. št. 05/ 721 22 32, mail: tadeja@rra-zk.si,  Živa Ložar, tel. št. 05/ 721 22 40, ziva@rra-zk.si .

PREDSTAVITEV BO IZPELJANA, ČE SE BOSTE PRIJAVILI NAJMANJ ŠTIRJE POSLUŠALCI. PROSIMO, DA SE DO 21. 4. 2018 PRIJAVITE NA NASLOV marija.pirih@scpo.si. DO 23. 4. 2018 BOSTE PO E-ASISTENTU DOBILI OBVESTILO O TEM, ALI BO PREDSTAVITEV IZPELJANA ALI NE.

Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.


(Število obiskov: 1)