Select Page

Podjetniški tabor za strokovne šole (1. H, 1. S in 1. R) v Murski Soboti, 3.–5. 6. 2019


Prvi dan: Odhod izpred Gimnazije Ilirska Bistrica ob 6.30, ob 7.20 s parkirišča za šolo v Postojni. Vožnja mimo Ljubljane in Maribora ter prihod v Prekmurje ob približno 11-ih.

V Murski Soboti se nam pridružita vodnika, s katerima si bomo ogledali znamenitosti Prekmurja:

  • lončarsko delavnico in eko muzej;
  • otok ljubezni in doživeli vožnjo z brodom;
  • domačijo Pomelaj (z degustacijo);
  • Expano (s prekmursko gibanico).

Dijaki dobijo tudi lunch paket.

Namestitev bo v CŠOD Murska Sobota, kjer je zagotovljen 3 x polni penzion.


Drugi dan: Po zajtrku se bodo dijaki udeležili predavanja o bontonu (od 8.00 do 9.00), nato bodo nadaljevali s podjetniškimi delavnicami v izvedbi Geom-a. Delavnice bodo potekale od 9.00 do 12.00, v prostorih Ekonomske šole Murska Sobota, kjer bodo dijaki imeli tudi kosilo. V popoldanskem času (od 13.00 dalje) sledi kopanje v Termah 3000 v Moravskih Toplicah. Po končanem kopanju se dijaki vrnejo v CŠOD, kjer imajo večerjo.


Tretji dan: Po zajtrku sledijo podjetniške delavnice (od 8.30 do 11.45). Po končanih delavnicah imajo dijaki na Ekonomski šoli organizirano kosilo, okrog 13.00 bo ogled podjetja Roto oziroma Radenske, ki bo trajal približno 1 uro. Sledi povratek proti Postojni. Predviden prihod v Postojno oziroma Ilirsko Bistrico je v poznih popoldanskih urah.


Kaj vzeti s sabo?

Poleg vremenu primernih oblačil in predmetov za osebno higieno naj imajo dijaki s seboj brisačo za osebno nego, kopalno brisačo, kopalke, kremo za sončenje, pokrivalo, plastenko z vodo, nekaj žepnine. Posteljnino dobijo v Dijaškem domu.


Spremljevalci: Mojca Habič, Martin Simčič, Simona Bajc, Tea Logar Morano, Tjaša Ažnik in Dejan Krebelj.

Program sestavila koordinatorka interesnih dejavnosti: Kajetana Tornič


(Število obiskov: 3)