Select Page

Prekmurje, 1.-3. junij 2016

V sredo, 1. 6. 2016, so se dijaki strokovnih šol Gimnazije Ilirska Bistrica in Šolskega centra Postojna (program: tehnik računalništva, strojni- in ekonomski tehnik) odpravili na trodnevni podjetniški tabor v Mursko Soboto.

83

Prvi dan so spoznavali kulturno in naravno bogastvo sveta ob reki Muri. Potepanje po Prekmurju so začeli v Mali Polani na Sabolovi domačiji, kjer ženske ustvarjajo čudovite izdelke iz slame in koruznega ličja ter bogate vezenine. Prijazno so jih pogostile s prekmurskimi dobrotami (obaro, prekmursko gibanico in sadno-zelenjavnimi marmeladami). Pot so nadaljevali v obmursko vas Ižakovci in se ustavili na priljubljeni izletniški točki Otok ljubezni. Ogledali so si plavajoči mlin, büjraški muzej in se zapeljali z brodom čez Muro. V nadaljevanju jih je pot vodila v lončarsko vas Filovci in v Plečnikovo cerkev »Bela golobica« v Bogojino. Strokovno ekskurzijo so zaključili v Murski Soboti z ogledom mestnega parka, spomenika zmage in stavb, sezidanih v historicističnem slogu.

Drugi dan je bil v znamenju delavnic o bontonu in podjetniških delavnic, ki so potekale v izvedbi podjetniškega inkubatorja »Ustvarjalnik« na Srednji ekonomski šoli v Murski Soboti. Dijaki so se naučili podjetniško razmišljati; razvijati nove ideje; učinkovito spletno oglaševati in postati prepoznavni na vedno bolj zahtevnem sodobnem trgu. V popoldanskih urah so uživali v prvih vodnih radostih letošnjega poletja v Termah 3000 v Moravskih Toplicah.

Tretji dan se je začel s podjetniškimi delavnicami in zaključil z ogledom podjetja Roto ter spoznavanjem njegove zgodovine.

Glede na odzive dijakov lahko sklepamo, da je podjetniški tabor uspel, saj jim je razkril nova obzorja; spletel nova prijateljstva; prinesel nove ideje; predvsem pa je smiselno združil prijetno s koristnim.

Galerija slik.


(Število obiskov: 98)
Dostopnost