Select Page

V Slovenskih Konjicah se je na StartUp dnevnih socilanih inovacij, ki so potekali med 6. in 8. majem 2016, potegoval tudi podjetniški krožek Gimnazije Ilirska Bistrica, ki deluje pod okriljem Ustvarjalnika – Podjetniškega peskovnika.

Luka Gregorn - image (4)Tekmovanje je potekalo tako, da smo se na začetku razdelili v skupine, ki so tekom vikenda razvijale svoje produkte, katere smo v nedeljo, 8. maja 2016, predstavili komisiji na zaključni prireditvi v Kulturnem domu Slovenke Konjice.

Dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica smo svoj  produkt – spletno aplikacijo – poimenovali “Dijačko”. Na kratko, gre za aplikacijo, s pomočjo katere se gradi skupnost dijakov za medsebojno deljenje zapiskov snovi. Za natančnejši opis aplikacije se lahko obrnete na dijake, ki smo sodelovali v podjetniški skupini: Luka Gregorn, Luka Poženel, Patrik Benčina, Tadej Gantar, Tevž Sedmak.

Ideja za spletno aplikacijo “Dijačko”, na kateri so delali dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica, je bila nagrajena kot NAJ STORITEV 2016. Poleg Ustvarjalnikovega kipa so dijaki dobili tudi 100, 00 € dobroimetja pri Banki Koper za zagon ideje.

Mentor podjetniškega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica Nejc Konjevič pa je prejel tudi nagrado za NAJ MENTORJA 2016.

Dijaki so se srečali tudi s slovenskim premierjem g. Miro Cerarjem, ki se je osebno zavzel za pomoč pri realizaciji ideje ter predlagal možne rešitve.

Radi bi se zahvalili za pomoč vsem Ustvarjalnikovim mentorjem, še posebej pa Nejcu Konjeviču, Andreju Zadniku ter Jaki Blažon.

Galerija slik.

Prispevek Radia Capris Podjetniški krožek bistriške gimnazije z nagrado za aplikacijo Dijačko.

Luka Gregorn, 1. R


(Število obiskov: 49)
Dostopnost