Select Page

Dejan Babosek, režiser in scenarist filma Strah Foto: Aljoša Kravanja

Kratki igrani film z naslovom Strah

Rok Terkaj – Trkaj, slovenski raper

V ponedeljek, 23. oktobra 2017, 5. in 6. šolsko uro si bodo dijaki 2. in 3. letnika programov gimnazija in tehnik računalništva v okviru obveznih izbirnih vsebin oz. interesnih dejavnosti v učilnici št. 1 ogledali kratki igrani film z naslovom Strah1. Gosta na predstavitvi filma bosta režiser Dejan Babosek in reper Trkaj.

Ob 11.40 uri bo ogled igranega filma, ki traja 32 minut. Sledi pogovor z ustvarjalci filma. Spremljevalci dijakov pri ogledu igranega filma so učitelji, ki imajo 5. oz. 6. šolsko uro v posameznih oddelkih pouk po urniku.

Razpored ogleda igranega filma Strah je sledeč:

Ura

Oddelek

Št. učilnice

11.40

2. A/IB

1

2. R/IB

3. A/IB

3. R/IB

Vodstvo šole


O filmu

Film Strah prikazuje zgodbo najstnika Kristjana, ki podleže populistični propagandi ekstremne desnice, za kar plača zelo visoko ceno. Do spoznanja pride, ko je za rešitev že zdavnaj prepozno, posledice svojih dejanj pa bo občutil še celo življenje.


O slovenskem raperju Trkaju

Rok Terkaj, bolj znan pod umetniškim imenom Trkaj, je slovenski raper, glasbenik in aktivist, ki redno sodeluje z različnimi društvi in institucijami pri projektih, ki opozarjajo na človekove pravice in pomoč socialno šibkim in zatiranim. Za kampanjo ozaveščanja proti rasizmu, fašizmu in ksenofobiji s filmom Strah je naredil pesem Strah in videospot.(Število obiskov: 1)