Select Page

V torek, 10. 4. 2018, si bodo dijaki 3. A/IB in 3. R/IB oddelka v okviru obveznih izbirnih vsebin in interesnih dejavnosti v Kinodvoru ogledali film Odiseja. Film se začne ob 8.30 in traja 122 minut. Po ogledu filma sledi obisk muzejev.

Odhod izpred Gimnazije Ilirska Bistrica bo ob 6.35 (zbor 6.30). Avtobus bo ustavil tudi v Knežaku, v Pivki (pri Sparu) in v Postojni.

Po ogledu filma bodo dijaki 3. A/IB odšli v Etnografski muzej (ob 12.00), dijaki 3. R/IB pa v Muzej iluzij (ob 12.30). Po končanih ogledih se okrog 15.00 vrnejo v Postojno, ob 15.45 pa v Ilirsko Bistrico. Avtobus bo ustavljal tudi po poti za nazaj (tudi na Uncu).

Cena vstopnice je 3,50 €, cena prevoza je cca. 8,60 €, vstopnina v Etnografski muzej je 3,00 €, vstopnina v Muzej iluzij je 7,20 € (plačilo po položnici).

Spremljevalci: Tjaša Ažnik, Alenka Vodopivec, Mateja Rebec Hreščak, Aleš Masterl, Vinko Zbačnik in Bojana Rosina Simonič (iz IB).

Kajetana Tornič,
koordinatorka OIV in ID


Zgodba filma Odiseja

Piše se leto 1948. Francoski pomorščak, oceanograf in iznajditelj Jacques Cousteau z ženo in dvema sinovoma prebiva v čudoviti vili ob Sredozemskem morju, tako rekoč v raju. Toda muči ga strašna sla po pustolovščinah. Po zaslugi svoje iznajdbe, dihalne naprave aqualung, ki omogoča potapljaču samostojno dihanje pod vodo, je tam odkril povsem nov svet. Zdaj je pripravljen žrtvovati vse, da bi ga raziskal.


(Število obiskov: 2)