Select Page

V torek in četrtek, 4. in 6. aprila, smo imeli na Gimnaziji Ilirska Bistrica prav poseben obisk. Obiskali so nas naši najmlajši občani, to so otroci iz skupine Ovčk in Želvic Vrtca Jožefe Maslo Ilirska Bistrica.

Vrtčevska skupina “Ovčke” so 4. 4. 2017 obiskali Gimnazijo Iliriska Bistrica

Vrtčevska skupina “Želve” so 6. 4. 2017 obiskali Gimnazijo Iliriska Bistrica

Otrokom smo razkazali našo šolo in prostore, v katerih naši srednješolci nabirajo znanje, veščine in spretnosti. Pri pridobivanju novega znanja, veščin in spretnosti so se vrtčevski otroci preizkusili tudi sami. Glede na to, da izvajamo na naši šoli program tehnik računalništva, so se mladi obiskovalci na pravih namiznih računalnikih preizkusili v izobraževalni računalniški igri sestavljanja in v računalniškem barvanju pobarvanke. Pedagoški delavci naše šole smo ob tem ugotavljali, da so spretnosti ravnanja z računalnikom, ki jih imajo majhni otroci, zelo velike. Zatem smo si ogledali kratki izobraževalni animirani film z naslovom Pogum, o katerem je med in po ogledu tekla beseda.

Kot se za šolo spodobi, so dobili tudi domačo nalogo, in sicer smo jim pripravili pobarvanko z motivom naše šole in živali, ki označuje vrtčevsko skupino otrok, ki so obiskali našo šolo. Tokrat je bilo navodilo, da pobarvanko doma pobarvajo s pravimi barvicami.

Na obrazih otrok je bil viden izraz zadovoljstva in ni lepšega, kot je nasmejan otroški obraz.

Veseli nas, da smo lahko otrokom omogočili preživeti nekaj trenutkov v drugačnem okolju, kot so ga vajeni, in želimo si še več takih in podobnih sodelovanj z lokalnimi organizacijami.

Galerija slik.

Vodstvo šole


(Število obiskov: 50)
Dostopnost