Select Page

Mala Veronika tokrat že četrto leto spodbuja mlade pesniške upe k pesniškemu izražanju in odpira pot za predstavitev njihovega pesniškega ustvarjanja.

Vabimo vas k sodelovanju v nagradnem pesniškem natečaju za srednješolce »Mala Veronika 2019«, ki ga organizira Fit media d.o.o., pobudnica in organizatorica podelitve nacionalne pesniške nagrade Veronikina nagrada za najboljšo pesniško zbirko leta in Zlatnika poezije, ki se podeli pesnikom za življenjski pesniški opus.

Objava pesmi: Vse pravočasno oddane pesmi bodo objavljene hkrati na spletni strani Veronikine nagrade (www.veronikini-veceri.si) najkasneje do četrtka, 28. marca 2019, in sicer po vrstnem redu prispetja pesmi. Pesmi lahko po zaključku natečaja ostanejo v arhivu projekta Veronikina nagrada na spletnih straneh.

Ocenjevanje: Izbor najboljše pesmi za nagrado »Mala Veronika 2019« oceni 3-članska strokovna žirija, ki jo imenuje organizator natečaja, in »občinstvo« preko e-glasovanja.

Obdobje e-glasovanja: Glas je mogoče oddati na spletni strani projekta Mala Veronika oziroma na seznamu pesmi 2019 od petka, 29. marca 2019, od 9. ure do četrtka, 25. aprila 2019, do 15. ure.

Glasuj za pesem dijakinje Gimnazije Ilirska Bistrica
Mie Valenčič z naslovom Resnica ali izziv

(mentorica: mag. Mateja Rebec Hreščak, prof.).

Glavna nagrada pesniškega natečaja je 400 € bruto za zmagovalno pesem oziroma avtorja/avtorico pesmi in predstavitev pesmi na večeru poezije s podelitvijo Veronikine nagrade in Zlatnika poezije 2019.

Oddaja pesmi (ena šola, ena pesem) poteka do četrtka, 21. marca 2019, do 15. ure.

Več informacij in pravila natečaja

Informacije o natečaju lahko spremljate tudi na spletni strani www.veronikini-veceri.si.

Vabljeni k sodelovanju!


(Število obiskov: 1)