Select Page

Med 8. in 15. marcem 2017 sem se udeležila Zimskega seminarja kemije v raziskovalnem središču v Petnici (blizu Valjeva v Srbiji).

Za Petnico sem izvedela pri pouku kemije. Za dodatne informacije sem obiskala spletno stran raziskovalnega centra Petnica, kjer so bile navedene vse ostale informacije o prijavi na izobraževanje. Najprej sem morala izpolniti različne formularje, nato pa sem zadnji hip z upanjem na najboljše poslala vso potrebno dokumentacijo v Petnico.

Mesec kasneje sem dobila pismo, da sem sprejeta na Zimski seminar kemije. Tako sem se za en teden odpravila v Srbijo, kjer je bilo nepozabno. Vsak dan smo imeli kvalitetna predavanja izkušenih zunanjih predavateljev in delavcev v raziskovalnem centru – Kemija na kratko, Struktura atoma, Kako izkoristiti atome?, Kemijska vez, Luminiscenca in fotokemijske reakcije, Biomolekula, Osnove polimerne kemije, Nova generacija nanomaterialov na bazi kalcij-fosfat za primere v preventivni in regenerativni medicini, Primeri polimernih materialov ter Organska molekula. Predzadnji dan smo delali tudi v laboratoriju. Čeprav je bil urnik kar naporen, nikoli ni zmanjkalo časa za klepet z udeleženci.

Obisk raziskovalnega centra Petnica bi priporočala prav vsem, ki si želijo izpopolniti svoje znanje na kateremkoli področju (kemija, matematika, fizika, zgodovina, arheologija, psihologija …).

Več informacij na spletni strani: www.petnica.rs

Naslednje leto ne pozabi na pravočasno prijavo in preprosto uživaj!

Dominika Mlakar, 3. A


(Število obiskov: 21)
Dostopnost