Select Page

Na Gimnaziji Ilirska Bistrica so med krompirjevimi počitnicami, na praznična dneva 31. oktobra in 1. novembra, potekale dvodnevne računalniške delavnice in LAN party za dijake naše šole in učence osnovnih šol.

Z udeleženci delavnic smo se dobili v torek, 31. oktobra, ob 17. uri in pričeli s pripravami prostorov delavnic ter poskrbeli za zalogo hrane in pijače. Namreč v okviru računalniških delavnic in LAN partyja smo noč prespali na šoli.

Z udeleženci delavnic, ki so tudi člani računalniškega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica, smo se dogovorili, kako bomo izvajali krožek in katere vsebine bomo obravnavali. Z ostalimi udeleženci delavnic smo delili dosedanje izkušnje v okviru računalniškega krožka. Predstavili smo same dejavnosti krožka in dosedanja potovanja v tujino. Za letos je načrtovana ekskurzija v Pariz, zato so potekali tudi dogovori in priprave glede organizacije potovanja.

Ko smo uredili organizacijske zadeve, smo – ker je treba poskrbeti tudi za gibanje in kot je bilo po programu delavnic načrtovano – igrali nogomet na igrišču ob šoli.

Po telesnih aktivnostih se je pričel dobri stari LAN party, to pomeni, da smo računalnike povezali v lokalno omrežje in igrali računalniške igrice. Pomerili smo se v igranju starejših iger, kot je COD2, in v igranju novejših, kot je COD4. Z igrami smo zaključili v zgodnjih jutranjih urah in se spravili h krajšemu počitku.

V sredo, 1. novembra, zjutraj smo pospravili prostore, v katerih so potekale delavnice, ter se z namenom, da preživimo preostanek krompirjevih počitnic v domačem krogu, odpravili domov.

Člani računalniškega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica v bodoče načrtujemo organizacijo podobnih računalniških delavnic, ki bodo seveda vključevale obvezni LAN party. K udeležbi že sedaj vabimo člane krožka, druge dijake Gimnazije Ilirska Bistrica in učence osnovnih šol.

Marko Amon,
mentor računalniškega krožka Gimnazije Ilirska Bistrica


(Število obiskov: 14)
Dostopnost