Select Page

V sredo in četrtek, 12. in 13. decembra 2018, je Gimnazija Ilirska Bistrica odprla svoja vrata bodočim dijakom in vsem tistim, ki jih zanima, kaj počnemo na naši šoli.

Obiskovalci so se zbrali v večnamenskem prostoru, kjer sta jih z uvodnim govorom pozdravila dijaka 3. letnika Mia Valenčič in Nejc Frank. Nagovoril jih je tudi predstojnik Gimnazije Ilirska Bistrica Gorazd Brne. Sledila je kratka predstavitev šole in izobraževalnih programov, ki ju izvajamo na šoli, to sta gimnazija ni tehnik računalništva. V sklopu kulturnega programa se je predstavil pevski zbor Gimnazije Ilirska Bistrica, ki je z gostom, dijakom 4. letnika, Matejem Križmanom pod vodstvom zborovodkinje Elene Sedmak zapel pesem Johna Lennona z naslovom Imagine. Novost letošnjega dneva odprtih vrat je bil videoklic in pogovor na daljavo z bivšima dijakoma naše šole Jernejem Ekarjem in Danijelom Kovačičem Grmkom.

Po končanem uvodnem delu in kulturnem programu so se obiskovalci lahko vključili v pet različnih delavnic: multimedijsko, računalniško, naravoslovno, družboslovno in jezikovno. V računalniški delavnic so obiskovalci oblikovali spletno stran. V okviru multimedijske delavnice so se obiskovalci preizkušali v izdelavi multimedijskih vsebin. Na naravoslovni delavnici so mladi naravoslovci poskušali pobegniti iz sobe, gimnazijci so namreč zanje priredili t. i. Escape room. Spopadli so se z vprašanji s področja biologije, ki so jih pripeljala do ključa, ki je odklepal vrata za pobeg. Na družboslovni delavnici z imenom Geslo so obiskovalci izvedeli marsikaj zanimivega o naši domovini. Organizatorji jezikovne delavnice pa so se potrudili z izdelavo različnih jezikovnih iger.

Številnih obiskovalcev smo bili zelo veseli. Upamo, da se mogoče že jeseni zopet srečamo v čim večjem številu. Nenazadnje se bliža tudi informativni dan, ki bo na naši šoli potekal 15. in 16. februarja 2019. Na informativni dan vabimo vse osnovnošolce, bodoče dijake, ki se odločate, kam in kako naprej po končani osnovni šoli, ko vam bomo podrobneje predstavili programa gimnazija in tehnik računalništva ter ostale šolske in obšolske dejavnosti Gimnazije Ilirska Bistrica.

Galerija slik

Gašper Kastelic, 2. A


(Število obiskov: 1)