Select Page

Dolgo, a novega znanja polno ekskurzijo smo pričeli z vožnjo iz Ilirske Bistrice oz. Postojne do nemškega mesta Hannover. Vožnja je vključno s postanki trajala približno 15 ur.

Ciljno destinacijo smo uspešno dosegli in čakal nas je celodnevni ogled največjega evropskega sejma inovativnosti CeBIT. Sejem je lociran na megalomanskem kompleksu, ki obsega kar 27 hal.

Zastopniki podjetij iz celega sveta so predstavljali najrazličnejše moderne inovacije, prevladovale pa so rešitve storitev v oblaku. Na sejmu niso manjkala niti slovenska podjetja. Najbolj omembe vredno je podjetje Nervtech, ki se ukvarja z izdelavo računalniških VR simulacij, v katerih smo se preizkusili tudi sami.

Zunanji del sejma je na prvi pogled deloval kot otroški karneval. Različne nagradne igre in interaktivne postaje so olajšale 9-urni ogled sejma. Obiskovalci smo se lahko preizkusili v surfanju na umetnih valovih, streljanju nogometne žoge na gol, opremljenim z napravo za merjenje hitrosti žoge in v mnogo drugih zabavnih nagradnih igrah.

Ogledu sejma je sledila vožnja do mesta Göttingen. V tamkajšnjem hotelu smo se dobro naspali in po zgodnjem zajtrku nadaljevali pot proti Münchenu. Prva postaja je bil kratek ogled stadiona Allianz Arena. Obiskali smo klubsko trgovino in si dobro ogledali znamenito zunanjo strukturo arene. Vrhunec ekskurzije je bil obisk muzeja BMW, ki je prava poslastica za avtomobilske navdušence. Muzej nas je popeljal skozi časovni interval zgodovine, dizajna in razvoja avtomobilov, motociklov in letalskih motorjev. Predstavljenih je skoraj 100 let zgodovine blagovne znamke BMW. Razstavljeni so tudi nekateri redki primerki BMW avtomobilov in BMW motociklov. Na ogled so tudi starejše študije, prototipi in koncepti BMW, ki nikoli niso ugledali serijske proizvodnje.

Galerija slik

Luka Hreščak in Patrik Benčina, 3. R


(Število obiskov: 1)