Select Page

V sklopu Ustvarjalnikovega podjetniškega krožka smo z mentorjem Nejcem Konjevič med 18. in 22. aprilom obiskali španski otok Ibizo. Odpravili smo se z ekipami Dijačko, Glukagen in najdiprakso.si. Ekipe sestavljamo dijaki Gimnazije Ilirska Bistrica in Šolskega centra Postojna (Patrik Benčina, Luka Gregorn, Tevž Sedmak, Luka Nikolič, Luka Poženel in Žan Černe). Namen izleta je bil, da z ekipo nadaljujemo z razvojem naših idej ter v prostem času bolje spoznamo otok, njegovo kulturo, znamenitosti in običaje.

V torek, 18. 4., smo svojo pot začeli ob 11.00. Odpravili smo se proti letališču Malpensa v bližini Milana, nato pa smo z letalom nadaljevali let na Ibizo, kjer nas je pričakal taksist z našim imenom. Odpeljal nas je v naše stanovanje, ki je bilo v bližini obale in mesta Eivissa.

Urnik za naslednje tri dni je izgledal zelo podobno. Po zajtrku smo skupaj v dnevni sobi določili dnevne naloge za vsakega posameznika. Sledilo je nekaj ur dela, nato pa smo se odpravili v mesto na kosilo. Po kosilu smo odšli na ogled znamenitosti otoka ter se srečali s tamkajšnjimi prebivalci. Pozno popoldan smo izkoristili za skok v morje, večer pa za pripravo večerje in zaključevanje naših nalog. Večer smo tudi izkoristili za druženje z ekipo, saj so takšna druženja zelo pomembna za povezanost ekipe kot tudi za nadaljnji uspeh.

Med drugim smo si ogledali staro mestno jedro, grad, Platja d’en Bossa, Cova de Can Marca, akropole in mnogo več. Prav posebno pozornost pa smo posvetili tudi lokalni hrani, saj za Špance velja, da so pravi gurmani.

Vse, kar je lepo, hitro mine in tako je prišel tudi naš čas odhoda: v soboto, 22. 4., smo v zgodnjih jutranjih urah poleteli proti domu.

Ekipa se zahvaljuje ožji Ustvarjalnikovi ekipi za pomoč pri organizaciji ter Gimnaziji Ilirska Bistrica in Šolskem centru Postojna.

Skupaj pa se že veselimo izleta naslednje šolsko leto.

Galerija slik.

Patrik Benčina, 2. R
Foto: Žan Černe


(Število obiskov: 1)